Ana SayfaGüncelCezaevindeki günlerini temsilen: Zehra Doğan’dan ‘141’ resim sergisi

Cezaevindeki günlerini temsilen: Zehra Doğan’dan ‘141’ resim sergisi

HABER MERKEZİ – Gazeteci ve ressam Zehra Doğan’ın cezaevinde yaptığı resimlerden oluşan ve adını cezaevinde kaldığı gün sayısından alan ‘141’ isimli sergi 11 Şubat’ta açılacak.

KHK ile kapatılan JINHA’nın editörlerinden gazeteci ve ressam Zehra Doğan’ın cezaevinde yaptığı resimlerden oluşan ‘141’ adlı sergi 11 Şubat’ta açılıyor.

Gazete Şûjin’in haberine göre serginin açılışı Diyar Galeria İş Merkezi zemin katta yarın 16.00’da yapılacak.

1 Mart’a kadar devam edecek olan sergi adını Zehra Doğan’ın cezaevinde geçirdiği gün sayısından alıyor.

Zehra Doğan’ın Sümerpark Ortak Yaşam Alanı sergi salonunda açmayı planladığı ilk sergisi kayyumun atanması ile birlikte sergisi engellenmişti.

Zehra Doğan

Doğan, Nusaybin’de uygulanan sokağa çıkma yasağı döneminde aylarca haber takibi yapmış ve yaşanan insan hakkı ihlallerini kamuoyuna duyurmuştu.

22 Temmuz 2016’da Mardin’de gözaltına alınan Doğan, daha sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından yaptığı haberler ve resimler suç sayılarak tutuklanmıştı.

Tutuklu bulunduğu Mardin E Tipi Cezaevi’nde hem gazeteciliği hem de ressamlığı sürdüren Zehra Doğan, kadın tutuklularla birlikte ‘Özgür Gündem Zindan’ gazetesini çıkarmıştı.

Gazetenin tüm haberlerini kadınlar el yazısıyla yazarken, Zehra’da resimlerini çizdi. 5 ay cezaevinde kalan Zehra 9 Aralık 2016’da ilk duruşmasında tahliye edildi.




Önceki Haber
AP üyeleri Öcalan'la görüşmek için Adalet Bakanlığı'na başvurdu
Sonraki Haber
Gazetecilerden ihraç edilen hocalarına: Tarih sizi onurla anacak