Ana SayfaGüncelCHP’li Bekaroğlu’ndan uyarı: Türkiye’de istenmeyen olaylar yaşanabilir

CHP’li Bekaroğlu’ndan uyarı: Türkiye’de istenmeyen olaylar yaşanabilir

HABER MERKEZİ – Gazete Karınca’ya konuşan CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Suriye’de Halep’in düşmesi ile sıkışan ‘muhaliflerin’ kaçılabilecek en uygun yer olarak Türkiye’yi gördüklerine dikkat çekerek, bu unsurların belli amaçlar için yönlendirilebileceğini ve Türkiye’de istenmeyen olaylar yaşanabileceğini söyledi.


Haber: ALTAN SANCAR


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünürünün de yöneticisi olduğu belirtilen “Kardeş Kal Türkiye” adlı gruba ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Mevcut yapıya benzer yapıları uzun zamandır duyduklarını ve izlerine rastladıklarını belirten Bekaroğlu, TBMM Başkanlığı’na konu ile ilgili soru önergeleri de sunulduğunu söyledi.

Bekaroğlu değerlendirmesinde Suriye’deki gelişmelerin Türkiye’deye olası yansımasına da değindi ve Suriye’de bulunan yapılarda yer alanların Türkiye’ye değişik adlar altında girebileceğini, ülkede istenmeyen olaylar yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Bekaroğlu Gazete Karınca’ya şu değerlendirmeyi yaptı:

“Paramiliter yapılanmaları Gezi’den sonra duymaya başladık”

Gezi’den sonra paramiliter yapılanmaların varlığını duymaya başladık. Öyle ki suç örgütü liderlerinin mitingler yaptığını ve halkı tehdit ettiklerini görüyor ve biliyoruz. Ancak konu hakkında ben daha büyük endişe taşıyorum ki o da Suriye’de Halep’in düşmesi ile sıkışan ‘muhaliflerin’ kaçılabilecek en uygun yer olarak Türkiye’yi görmeleri.

“Türkiye’de istenmeyen olaylar yaşanabilir”

Suriye’de bulunan yapılarda yer alanların Türkiye’ye değişik adlar altında gelebileceğine, mülteci sıfatı ile kamplarda bekleyebileceğine ve herhangi bir durumda sokağa çıkarak eylemler yapabileceğine yönelik büyük endişeler taşıyoruz. Bunu ille de hükümet veya hükümete yakın çevreler yaptırıyor anlamında söylemiyorum, ancak Türkiye’nin kırılganlığı ortada. Ülkelere ait birçok istihbarat örgütünün Türkiye’de olduğunu, çalışmalar yürüttüğünü biliyoruz ki bunu da hükümet ‘üst akıl’ diyerek ifade ediyor.

Gayet iyi biliyoruz ki terör ve iç karışıklık yaratma uluslararası siyasetin bir silahı haline gelmiş durumda. Bu nedenle, bahsettiğim unsurlar belli amaçlar için yönlendirilebilir ve Türkiye’de istenmeyen olaylar yaşanabilir. Toplumun duyarlı kesimlerine ve onlara ait yerlere saldırılar olabilir ki bu konuda başta hükümet olmak üzere herkesi uyarıyoruz.

“Toplumun savunma mekanizmaları güçlü”

Türkiye’nin yıllardır terör ile yaşamasına, kutuplaşmasının artmasına, siyasetin tepeden çok sert bir dille yürütülmesine rağmen toplumun savunma mekanizmalarının da güçlü olduğunu görüyoruz. Cenazelerin kaldırıldığı böylesi bir ortamda bile bir Kürt-Türk çatışmasının olmadığını, kışkırtmalara rağmen Aleviler ile Sünniler arasında problem yaşanmadığını ve camilere kadar inmiş olan din üzerinden yürütülen ayrıştırıcı söylemlere rağmen dindar olan olmayanlar arasında çatışma ortamının yaşanmadığını görüyoruz. Bu da toplumun savunma mekanizmalarının güçlü olduğunu gösteriyor ki ben bu mekanizmanın tüm bunları savuşturacağına inanıyorum.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünürü Bilal Erdoğan’ın kayınpederi olan Orhan Uzuner’in “Kardeş Kal Türkiye” adlı bir grup kurduğu ve bu grubun toplantısında “Liderimiz Cumhurbaşkanı Erdoğan etrafında kenetlendik. Gerektiği zaman kullanacağımız silah var” dediği haberi Cumhuriyet Gazetesi’nde yer almıştı.

Ayrıca söz konusu grubun bir iletişim ağı olduğu, gruptakilere insansız hava aracı – drone eğitimi verildiği belirtilmişti.

Ancak Erdoğan’ın dünürü Orhan Uzuner, grubun ilk toplantısında kullandığı belirtilen “Gerektiği zaman kullanacağımız silah var” ifadelerini kabul etmemiş ve “Gerekirse benim aracımda da siren var” sözlerinin, ‘silah’ olarak yansıtıldığını öne sürmüştü.