Ana SayfaGüncelCHP’li Böke: Dün itibariyle Türkiye’de üniversite yok edildi

CHP’li Böke: Dün itibariyle Türkiye’de üniversite yok edildi

HABER MERKEZİ – Yüzlerce akademisyenin ihraç edildiği son KHK ile ilgili konuşan CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, akademide ‘kıyım’ yapıldığını söyledi, “Dün itibariye Türkiye’de üniversite yok edildi” dedi.

Partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısının ardından konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, dün yayımlanan 686 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle (KHK) akademisyenlerin ihraç edilmesine ilişkin konuştu.

Yarısı Barış İçin Akademisyenler’den olan 330 akademisyenin ihracını getiren KHK için ‘sinsi’ nitelendirmesi yapan Böke, ihraç edilen akademisyenlerle dayanışma içinde olduğunu kaydederek şunları söyledi:

Dün itibariyle cumhuriyetin kadrolarını yetiştirmiş olan soylu kurum, Mekteb-i Mülkiye yok edildi. Özgür basının temsilcilerini yetiştiren İletişim Fakültesi artık yok, dağıtıldı. Sözün özü, dün itibariye Türkiye’de üniversite yok edildi.

KHK’larla akademisyenlerin ve bilim insanlarının sesi kısılmaya çalışılıyor. Üniversitesini korumayan, hocalarını, bilim insanlarını, otoriter iktidarın önüne atan o karanlıkla işbirliği yapan rektörler de bu iktidarla beraber o karanlık tarihe yazıldılar. Her darbe önce üniversiteyi susturur.

Bir kez daha anlatacak hikayesi olmayanlar korkutarak kendileri ortamı terörize ederek, demokratik hakkını kullanarak fikrini söyleyenlere ne söylediğinden bağımsız olarak bir terörist lakabı takarak bu ülkede demokrasiyi yok etmek istiyorlar. Anlatacak hikayeleri yok.

Bugün üniversiteden attığınız bilim insanları mutlaka ayakta kalacak, bugünün darbecileri de aynı 12 Eylül darbecileri de utanç içinde silinip gidecekler.

Akademisyenlerin seslerini duyurmalarını sağlayacakları da söyleyen Böke, ihraç edilen bazı akademisyenlerin mesajlarını da okudu.