Ana SayfaGüncelCHP’li Selin Sayek Böke’ye canlı yayında ölüm tehdidi

CHP’li Selin Sayek Böke’ye canlı yayında ölüm tehdidi

HABER MERKEZİ – CHP’li Selin Sayek Böke’nin katıldığı CNN Türk’teki canlı yayın esnasında aranılarak “Yaşamına son verilecek, evine gidemeyecek” şeklinde tehdit edildiği ortaya çıktı. Kendisine yöneltilen ölüm tehdidi hakkında konuşan Böke, “Demirden korksak trene binmezdik. Bu tehditler bizi yıldıramaz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Selin Sayek Böke önceki gece CNN Türk’te Şirin Payzın’ın hazırlayıp sunduğu programa katıldı.

Anayasa değişikliği referandumuna ilişkin partisinin kampanyasını ve neden ‘hayır’ dediğini anlatan Böke hala yayındayken kanala bir suikast ihbarı geldiği belirtildi.

Bir kişinin kanalı arayarak Böke için “Yaşamına son verilecek, evine gidemeyecek” ifadesini kullandığı belirtildi.

Böke’nin ihbar ve tehdit içerikli telefondan yayın sonrası haberi oldu.

Cumhuriyet’in haberine göre kanal yetkilileri ve Payzın, gelen ihbarı anımsatarak, “yaşamsal tehlike bulunduğu”nu bu nedenle polis gelene kadar, kanal binasında kalmasını rica ettiler.

Böke, bir süre sonra CNN Türk binasına gelen polis ekipleri eşliğinde buradan ayrıldı ve uçağa koruma ekiplerinin nezaretinde uçağa bindi.

Böke’yi Ankara Esenboğa havalanında karşılayan özel tim görevlisi kalabalık bir polis ekibi  hakkındaki ihbarın ciddi olduğunu belirtti.

Benzer ihbarın emniyete de yapıldığını söyleyen ekipler, bunun üzerine polisin teyakkuza geçtiği bilgisini paylaştı.

Tehdidi öğrenen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu da Böke’yi havaalanında karşıladı.

Böke, polis ve CHP yöneticileri eşliğinde Ankara’daki evine kadar getirildi. Güvenlik görevlileri, apartmana girerek, binada geniş çaplı bir arama ve inceleme yaptıktan sonra Böke’yi evine bıraktı.

CHP kaynakları, telefonun Böke’nin programda “hayır kampanyasının eşit koşullarda yapılamadığı ve kendileri dahil hayır için çalışanların zor koşullarda çalışma yürüttüğü” yönündeki açıklamalarından sonra geldiğini bildirdi.

Böke, programda “hayır demenin bu ülkede ölüm tehdidini göze almayı gerektiği”ne de dikkat çekmişti.

“Hepimizin korkusuzca mücadele etmesi gerekiyor”

Bugün yapılan MYK toplantısı sonrasında konu hakkında açıklama yapan Selin Sayek Böke ise şunları ifade etti:

Geçmiş olsun mesajını tehdit edilen herkes adına alıyorum. Bugün yaşatılan korku iklimi kendi sesini özgürce çıkarmak isteyen milyonlara uygulanıyor. Biz demirden korksak trene binmezdik. Biz çocuklarımızın geleceğine dair bir endişemiz olmaza siyasete girmezdik. Eğer çocuklarınızın korkmadığı bir Türkiye inşa etmek istiyorsak, hepimizin korkusuzca ortak bir mücadele vermesi gerekiyor. Bu tehditler bizi yıldıramaz. Biz aydınlık bir Türkiye inşa etmek için arkamızda milyonların gücüyle, bütün Türkiye’nin çocuklarının gözündeki ışıltıyla bir mücadelenin parçasıyız. Dün yaşanmış olanın kimse için tekrar etmeyeceği bir Türkiye için ben dimdik ayaktayım ve ben bilmiyorum ki asla yalnız değilim.