Ana SayfaGüncelCHP’ye yüklenen Yıldırım’dan MHP’ye teşekkür: Birlikte çalışmaya başladık

CHP’ye yüklenen Yıldırım’dan MHP’ye teşekkür: Birlikte çalışmaya başladık

HABER MERKEZİ – Başbakan Binali Yıldırım, ‘Başkanlık sistemini’ de içeren anayasa değişikliğine ilişkin CHP’ye sert eleştiriler getirirken Devlet Bahçeli ve MHP milletvekillerine ise teşekkür etti.

Başbakan Binali Yıldırım, AKP grup toplantısında konuştu.

Yıldırım’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Anayasa değişikliği

Bu anayasa değişikliğinin müsebbibi CHP. 2007’de Meclis’in en büyük partisine cumhurbaşkanı seçtirmeyen bunun için hukuk ihdas eden CHP bu işin başlangıcına sebep oldu. O gün vesayet odaklarının sözcülüğünü yapan CHP, bugün milletin aydınlık yarınları için yapılan değişikliği engellemek için marjinal gruplarla aynı fotoğrafı veriyor.

Biz PKK ve FETÖ hayır dediği için biz bu anayasa değişikliğine ‘Evet’ diyoruz dedik. Biz cevabı muhataplarımızdan beklerken cevap CHP’den geldi. CHP onların kayığına binmiş vaziyette. Allah CHP’yi ıslah etsin. Siz bölücülerle iş tutarak milletin gönlüne giremezsiniz. Millet sizi arasına almaz ve hak ettiğiniz cezayı da verir. Hiç değilse bu referandumda ıskalamayın. Milletin gönlüne girmeyi başarın. AK Parti kapalı kapılar ardından gizli gündem planlayan bir parti değil.

MHP’ye teşekkür

MHP Genel Başkanı Bahçeli, ‘ben parlamenter sistemin güçlenmesinden yanayım, ancak 2007’de ortaya çıkan durum ve referandum sonrası cumhurbaşkanının millet tarafından seçilmesiyle mevcut durumun sürdürülebilmesi mümkün değil. Parlamenter sistemi tek başımıza güçlendirecek durumda olmadığımıza göre bu sistemi anayasaya uygun duruma getirmeye varız’ dedi. Birlikte çalışmaya başladık. Sayın Bahçeli ve MHP’li milletvekillere teşekkür ediyoruz. MHP her zaman memleket meselesi olduğu zaman hesapları kenara bırakmıştır. Bu kez de böyle olmuştur.

Ortada bir sanık var. Bu referandum 18 maddelik cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini öngören bir anayasa değişikliği oylamasıdır. Bu bir genel seçim değildir. Sadece AK Parti, MHP seçmeni değil, diğer parti seçmenleri de bu değişikliğe yüksek oranda oy verecek. Vatandaş değişiklik öngören maddeleri okuyacak. Biz de meydanlarda bu değişikliğin ülkemiz ve milletimiz için ne anlama geldiğini anlatacağız.

Referandum

Referandum süresince her yere gideceğiz, her vatandaşımızla buluşacağız. Bu tarihi fırsatı her yerde vatandaşlarımıza anlatacağız. Şimdi niye siyaset hokus pokusçuları dedik? Olmayan şeyleri var göstermek için ellerinden geleni yapıyorlar. En sevdikleri iş korku senaryolarıyla vatandaşların aklını karıştırmak. Üniter yapı bozulacak diyorlar. Değişiklik teklifimizde bugün olduğu gibi tek meclis var.

Bu referandumu akıl dışı siyasi söylemlerle, ölüm-kalım meselesi gibi gösterenler var. Bunlara, aziz milletim kulak asmasın. Bu referandumu, bulunduğu çizginin dışına çıkarıp toplumu germeye çalışanlara asla fırsat vermeyeceğiz.

‘Ne diyelim, hayırlı olsun’

Kim hayır diyor, PKK ve FETÖ… Bunlar hayır dese ne olur? Başka kim hayır kampanyası yapıyor. CHP ve HDP. Belli ki CHP sırtını terör örgütüne yaslamış HDP’nin kayığına binmiş durumda. Ne diyelim, onlar için hayırlı olsun.

Kararsız olan vatandaşlarımız da var. Çeşitli endişelerle meseleye çekingen yaklaşan vatandaşlarımız var. Bizim görevimiz herkese ulaşmak. Bütün vatandaşlarımıza meseleyi her yönüyle anlatacağız.