Ana SayfaGüncelDemirtaş ve Yüksekdağ için AİHM’e başvuru

Demirtaş ve Yüksekdağ için AİHM’e başvuru

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın devam eden tutukluluklarına ilişkin yarın AİHM’e başvurulacak.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinden oluşan bir heyet, yarın HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın devam eden tutukluluk durumları için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvuruda bulunacak.

Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç, Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, milletvekilleri Mithat Sincar, Ertuğrul Kürkçü ve Osman Baydemir ile avukat Reyhan Yalçındağ’dan oluşan bir heyet, ayrıca iki günlük temaslarda bulunacak.

Yarın yerel saat ile 10.30’da yapılacak başvurunun ardından da heyet, AİHM önünde bir açıklama yapacak.

12 HDP’li vekil tutuklu

Geçtiğimiz gün Ferhat Encü’nün tekrar tutuklanmasıyla birlikte HDP’nin tutuklu vekillerinin sayısı 12’ye yükselmişti.

HDP’nin tutuklu milletvekilleri şöyle: Eş genel başkanlar Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Hakkari milletvekilleri Nihat Akdoğan, Abdullah Zeydan ve Selma Irmak, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, Siirt Milletvekili Besime Konca, Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Şırnak Milletvekili Ferhat Encü.