Ana SayfaGüncelDigiturk, ‘No’ filmini yayından kaldırdı

Digiturk, ‘No’ filmini yayından kaldırdı

HABER MERKEZİ – Digiturk, anlamı ‘hayır’ olan ‘No’ filmini, 16 Şubat’ta yayından kaldırdı.

Digiturk, Şili’de diktatör Augusto Pinochet’nin ülkeyi sekiz yıl daha tek başına yönetmek amacıyla referanduma götürme sürecinde örgütlenen ‘Hayır’ kampanyasının anlatıldığı ‘No’ filmini 16 Şubat’ta yayından kaldırdı.

Film, 5 Şubat’ta ‘Dilediğin zaman’ uygulamasına eklenmişti.

Cumhuriyet’ten Çiğdem Toker köşe yazısında, konuya ilişkin şunları aktardı:

Film yeniden çok konuşulmaya başlayınca -nihai hedefi kâr maksimizasyonu olan bütün şirketler gibi- Digitürk de bu filmi abonelerinin izlemesine açmıştı. Aradan biraz zaman geçti. CHP’nin de 16 Nisan referandumu için benzer bir yol izleyeceği duyuruldu. Baskı olmasın diye, ana muhalefet partisinin çalıştığı reklam şirketini son ana kadar saklayacağını da Hürriyet’te Rıfat Başaran imzasıyla okuduk. Fakat o da ne? Dün Digitürk’te “No”yu izlemek isteyenler, filmi bulamıyordu. “Dilediğin Zaman” listesinde, artık “No” görünmüyordu. Şirketi arayan aboneler, filmin perşembe günü kaldırıldığını öğrendi.

Bence iki seçenek var. Ya ülkeyi yönetenler, Katarlı şirket mülkiyetindeki Digitürk’e ‘Ne yaptığınızın farkında mısınız?’ diyerek filmi kaldırmasını rica (!) etti. Ya da Digitürk, büyük yayın gruplarının ilkelerinden ilham alarak, farkındalık geliştirmeye karar verdi. Ve sinema filmi bile olsa, anlamı ‘hayır’ olduğu için ‘No’nun tarafsız yayıncılık ilkesine aykırı düşeceğine karar verdi. Ve filmin parasal getirisinden vazgeçti.

Previous post
MUSUL OPERASYONU | Irak ordusu, batı yakasına operasyon başlattı
Next post
Tutuklu gazeteci Ataman hastaneye sevk edilmiyor