Ana SayfaGüncelBahçeli’den Selvi’ye hakaret, AKP’ye ‘uyarı’: Size dost mu hasım mı?

Bahçeli’den Selvi’ye hakaret, AKP’ye ‘uyarı’: Size dost mu hasım mı?

HABER MERKEZİ – ‘Karargah Rahatsız’ manşetiyle hükümetin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hedefi haline gelen Doğan Medya’yı MHP lideri Bahçeli de Abdülkadir Selvi’nin gazetedeki bir yazısı üzerinden hedef aldı. Bahçeli, Selvi için ‘şuursuz’, ‘kalem ve kılıç artığı’ ifadelerini kullandı, AKP’ye de uyarıda bulundu: “MHP’ye menfii tutumu belli ama size dost mu hasım mı?”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükümete yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi’nin AKP’ye ‘uyarılarına’ değindi, Selvi’ye sert hakaretlerde bulundu.

Bahçeli, AKP-MHP yakınlaşmasında Kürt seçmenlere dikkat çeken Selvi için ‘şuursuz’, ‘kalem ve kılıç artığı’ ifadelerini kullandı.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli’nin söz konusu konuşması şöyle:

Doğan Medyası’nın bu selvisi diyor ki, MHP iki ucu keskin bıçak. Kürtlerden iki oy alan parti var; biri HDP, diğeri AK Parti’dir. AK Parti önemli oranda Kürt seçmene sahip olduğu için MHP’ye karşı mesafeli olması lazım. Bu zatın şuursuz sözleri bizim için ufacık kalmaya mecburdur.

MHP, Kürt kardeşlerimizin karşısında gösteren her kim varsa hem bölücü hem de Türkiye düşmanıdır. Bu kalem ve kılıç artığı şahsın MHP’ye menfii tutumu bellidir, ama AKP’ye dost mu hasım mıdır?

Selvi’nin yazısı

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, geçtiğimiz hafta 22 Şubat tarihli yazısında, AKP ile MHP arasındaki ‘referandum mutabakatı’na dikkat çekip, Başbakan Binali Yıldırım’ın ‘Bozkurt’ işareti yapmasına değinmişti.

Selvi söz konusu yazısında şu ‘uyarılarda’ bulunmuştu:

Bu arada AK Parti’nin işareti ne? Başbakan’a sorduk. Eliyle halkı selamlama işareti yaptı. AK Parti ile MHP’nin yakınlaşmasını bekliyordum da doğrusu bu kadarını beklemiyordum. Yakında AK Parti ve MHP, bayraklarıyla ortak miting yaparsa şaşırmam. AK Parti önemli oranda Kürt seçmene sahip olduğu için MHP ile mesafesinde dikkatli olması lazım.

‘Karargah Rahatsız’

Ayrıca ‘Karagah Rahatsız’ manşetiyle ilgili haberlere aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz:

  Hürriyet'in ‘Karargah Rahatsız’ manşetine soruşturma
  Yıldırım Hürriyet'in 'Karargah rahatsız' haberinden 'rahatsız'
  Erdoğan'dan Hürriyet’in ‘Karargah Rahatsız’ manşetine: 'Bunun bedelini ağır ödeyecekler'
  Bahçeli'den 'Karargah Rahatsız' haberiyle ilgili açıklama
  Erdoğan önden duyurdu, 'Karargah Rahatsız' haberine ilişkin TSK açıklama yaptı