Ana SayfaDünyaDünyayı dolaşan gazeteci Taylor, ‘Bana yaşam verdi’ dediği Rojava’da IŞİD’e karşı savaşıyor

Dünyayı dolaşan gazeteci Taylor, ‘Bana yaşam verdi’ dediği Rojava’da IŞİD’e karşı savaşıyor

HABER MERKEZİ – Rakka’nın IŞİD’den kurtarılması amacıyla Fırat’ın Gazabı operasyonunda DSG üyesi bir kadının hikayesi dikkat çekiyor. Afrika’dan Çin’e gezdiği dünyada “Bana yaşam verdi” dediği Rojava’da kalan İngiliz gazeteci Kimmie Taylor, “IŞİD’in elinde esir bulunan kadınların özgürlüğü için savaşıyorum” diyor.

Rakka’nın IŞİD’den kurtarılması için Demokratik Suriye Güçleri (DSG) tarafından yürütülen, uluslararası koalisyonun da destek verdiği Fırat’ın Gazabı operasyonunun 3’üncü aşaması devam ediyor.

Operasyona katılanlar arasında bir kadının hikayesi ise oldukça dikkat çekici.

İngiliz gazeteci Kimmie Taylor, Afrika’dan Latin Amerika’ya oradan da Çin’e kadar dünyanın birçok yerini dolaşmış ve bu ülkelerden yazılar yazmış. Taylor, geçen yıl ise “kadın devrimi” konusunda bir yazı kaleme almak için 10 gün süreliğine Rojava’ya gelmiş.

Taylor, o tarihten bu yana “Bana yaşam verdi” dediği Rojava’dan ayrılmamış.

Taylor şimdi de kendi deyimiyle “IŞİD’in elinde esir bulunan kadınların özgürlüğü için” Fırat’ın Gazabı operasyonunun içinde yer alıyor.

Rojava’ya geliş hikayesini şöyle anlatıyor:

10 günlük bir çalışma için gelmiştim. Kadın devrimini yazmak için gelmiştim. Fakat buraya geldikten sonra yaşamım tamamen değişti. Kadına olan yaklaşım ile toplum beni çok etkiledi ve kalmaya karar verdim. Aynı zamanda İngiltere’de sosyalist örgütler adına gazetecilik de yapıyordum. Bu kapsamda Afrika, Latin Amerika ve oradan Çin’e kadar gezdim ve yazdım. Hepsi de kapitalist bir sisteme sahip ve insan oralarda nefes alabilecek bir durumda değil.

‘Yepyeni bir yaşam’

Taylor, Rojava’da en büyük sorununun dil sorunu olduğunu anlatıyor. Fakat Taylor kısa sürede bu problemi de aşmayı başarmış.

Taylor, şunları söylüyor:

Benim için yepyeni bir yaşam oldu. Önce Kürtçe sorununu hallettim. Kürtçeyi öğrendim. Kendimi ifade edebilecek kadar konuşabiliyorum. Tabi daha sonra Rojava’da bulunan evlerde, toplumun içinde çalışmalar yürüttüm. Onlarla iletişime geçmek Kürtçemi geliştirdi. Bu hem beni hem de onları değiştirip, dönüştürüyordu.

Taylor Rojava’ya geldikten sonra ailesiyle sadece birkaç kez görüşebilmiş. Ailesinin de kendisinin Rojava’da olmasından mutluluk duyduğunu söyleyen Taylor, şunları söylüyor:

Bir ara babamla telefonda konuştum. Çok mutluydu. Buradaki yaşamı anlattım. Heyecanımı dile getirdim. Anlattıklarım onu da çok şaşırtıyordu. En sonunda ‘Orada devrimi öğren, gel İngiltere’de de gerçekleştirelim’ dedi. Bu benim çalışmalara katılmamı daha da tetikledi.

Taylor, içinde yer aldığı Fırat’ın Gazabı operasyonuna ilişkin ise şu ifadeleri kullanıyor:

Hamleye IŞİD’in elinde esir bulunan kadınlar için katıldım. Kadın ideolojisi nedir? Bizim bu topraklarda güttüğümüz ideoloji nedir? Bunlara cevap olabilmek için de bu operasyona katıldım. Bu düşünceyi bu topraklarda yaşatanlara teşekkür ediyorum. Bu devrim bana yaşam verdi. Bu anlayış ve zihniyeti bütün yaşamıma yaydım. İyi ki devrim var. Bundan dolayı çok mutluyum.


Kaynak: dihaber

Previous post
Model Waris Dirie'den 'Kadın sünnetini şimdi durdurun' kampanyası
Next post
HDP Milletvekili Dilek Öcalan serbest bırakıldı