Ana SayfaGüncelErdoğan ‘Evet’ kampanyasının startını verdi: Sandıkları patlatmaya hazır mısınız?

Erdoğan ‘Evet’ kampanyasının startını verdi: Sandıkları patlatmaya hazır mısınız?

HABER MERKEZİ – Referandum kampanyasının startını veren Cumhurbaşkanı Erdoğan Mersin’de yurttaşlara, “Evet’e hazır mıyız?” diye sordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘başkanlığı’ da içeren anayasa değişikliği referandumu kampanyasının startını Mersin Şehir Hastanesi’nin açılış töreninde verdi. Erdoğan yurttaşlara, “Eski Türkiye’ye evet mi, hayır mı? O sisteme evet mi, hayır mı? ? Durmak yok, yola devam mı? Aman ha, bak Mersin geçmişteki gibi evvel Allah sandıkları patlatmaya hazır mı?” diye seslendi.

Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışıyla hareket ederek sağlık alanında da böyle bir sistemi inşa ettik. Yaşı 40’ın üzerinde olanlar eski Türkiye’nin hastanelerini çok iyi bilirler. Ey kardeşlerim, biliyorsunuz değil mi? O sisteme evet mi, hayır mı? O sisteme evet mi, hayır mı?

Eski Türkiye’de ilaç bile alamazdınız. İlaç bulsanız para bulamazdınız. Sağlam girenin hasta çıktığı bir sağlık düzeni vardı. O sağlık düzenine evet mi, hayır mı? Karıştırıyorsunuz.

Aslında sizlerle biraz dertleşmek isterim. Duyuyorsunuz işte Başbakan da ifade etti. İşte İstanbulumuzda yaşadıklarımız. Marmaray’ı duydunuz değil mi? Ardından Avrasya Tüneli’ni açtık, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü açtık duydunuz değil mi? İnşallah şimdi de Çanakkale 18 Mart Köprüsü’nün temeli 18 Mart’ta atılacak. Ve inşallah yakın bir zamanda Çukurova Havalimanı’nın da açılışını 2018’de yapacağız.

Millet de maşallah “Evet” diyor. Bugün açılışını yapacağımız yatırımlar arasında eğitim var, sağlık var, modern Türkiye var, TOKİ’nin inşasını tamamladığı konutlar var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız 100 milyon liralık Anamur Köprüsü’nün altında kalan yerleşim yerlerini yeniden inşa etti.

Birbirimize sarılacağız, birbirimizi seveceğiz. Seviyor muyuz? Bayrak olarak başka bayrağımız yok. Tek bayrak mıyız, tek vatan mıyız? Mesele bitmiştir. Evet, Nisan ayında sandık geliyor. Nisan ayında sandık geldiğinde “evete hazır mıyız? Durmak yok, yola devam mı? Aman ha, bak Mersin geçmişteki gibi evvel Allah sandıkları patlatmaya hazır mı?

İnşallah biz bunların detaylarını şahsım, Başbakanımız, ilgili bakanlarımız hep beraber anlatacağız. Bakın 25 yaştan 18’e; daha önce seçilme yaşını indirdik değil mi? Dünyada 56 ülkede seçilme yaşı 18. Benim gencime güvenmeyecek miyiz? Bizim ecdadımız Fatih 21 yaşında bir çağ kapadı, br çağ açtı. Biz onların torunlarıyız ya. Gümbürdeyeceğiz, eseceğiz. Hazır mıyız buna da? Milletvekili sayısını 550’den 600’e çıkarmaya hazır mıyız? Meclis ve senato varken sayı kaçtı? 600. Yine 600’e çıkıyor. “Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya: Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya”. Sakarya ayağa kalkıyor mu? İşte bu kadar.