Ana SayfaDünyaErdoğan ile Trump telefonda görüştü

Erdoğan ile Trump telefonda görüştü

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump ile beklenen görüşmesi, Türkiye saati ile gece yarısı gerçekleşti. Telefonla yapılan görüşmenin yaklaşık 45 dakika sürdüğü belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında bir telefon görüşmesi gerçekleştiği belirtildi.

Açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ABD Başkanı Sayın Trump’a başkanlık görevinde başarılar dilediği görüşmede, Türkiye ve ABD’nin her zaman birbirlerine ittifak bağlarıyla bağlı dost ve müttefik iki ülke oldukları vurgulanmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Cumhurbaşkanlığı’nın açıklamasının devamında şunlar kaydedildi:

İki lider, Türkiye ve ABD olarak, terörizmin her türüne karşı birlikte mücadeleye devam etme konusundaki kararlılıklarını teyit etmişlerdir. ABD Başkanı Sayın Trump, ülkesinin stratejik ortağı ve NATO müttefiki olan Türkiye’ye desteklerini ifade ederek, DEAŞ’a karşı sürdürülen mücadeleye ülkemizin yaptığı tüm katkıları memnuniyetle karşıladıklarını belirtmiştir.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ise şunlar belirtildi:

Başkan Donald Trump bugün Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD ve Türkiye arasıdanki yakın ve uzun zamandır devam eden ilişkiler ve terörün her türlüsüne karşı savaşta paylaştıkları kararlılığı, telefonda görüştü. Başkan Trump, Türkiye’ye stratejik ortak ve NATO müttefiki olarak ABD’nin desteğinin süreceğini tekrarladı ve Türkiye’nin IŞİD karşıtı kampanyaya katkıları memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Görüşmenin yaklaşık 45 dakika kadar sürdüğü öğrenildi.