Ana SayfaGüncelErdoğan’dan ‘güvenli bölge’ açıklaması: Trump’a söyledim inşaatı biz yaparız

Erdoğan’dan ‘güvenli bölge’ açıklaması: Trump’a söyledim inşaatı biz yaparız

HABER MERKEZİ – Suriye’de 4-5 bin kilometrekarelik bir “güvenli bölge” planladıklarını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “güvenli bölge”ye inşaat çalışması yapmak istediklerini söyledi. Erdoğan, “Trump’a söyledim. Biz konut inşasında başarılı bir ülkeyiz, biz bu inşaları yaparız ama siz de mali anlamda destek olun dedik” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bahyren’de konuştu. Erdoğan’ın gündeminde Bab’da yürütülen ‘Fırat Kalkanı’ operasyonu ve Suriye’de “güvenli bölge” konuları vardı.

Yaşamını yitiren asker sayısının 67’ye yükseldiği Bab operasyonuna ilişkin “İşimize devam edeceğiz” diyen Erdoğan, şunları söyledi:

Fırat Kalkanı ile terör örgütü DEAŞ’ı ve PYD’nin bir bölümünü sınırlarımızdan uzaklaştırdık. Şimdi, El Bab’ı da DEAŞ’tan temizlemek suretiyle, işimize devam edeceğiz.

Suriye’de “güvenli bölge” oluşturmak için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Erdoğan şöyle konuştu:

Münbiç ve Rakka’ya yürürsek, terörden arındırılmış bir bölge yaratarak o bölgeye Arap kardeşlerimiz ve Türkmenler yerleşme imkanı bulacaktır. Hedefimiz burada en az 4-5 bin kilometrekarelik bir alanı güvenli bölge haline getirmektir. Bu çalışma şu anda devam ediyor. Şehitlerimiz var, ÖSO’nun şehitleri var. Ama DEAŞ’tan 3bini aşkın etkisiz hale getirilen terörist var. Burada kararlıyız çünkü DEAŞ’ın İslam’la uzaktan yakından alakası yoktur. Ve DEAŞ terör örgütüdür. Bizim dinimiz bir barış dinidir. DEAŞ savunmasız insanları acımasız şekilde öldürmüştür.

Mülteciler konusunda da açıklamalar yapan Erdoğan bu konuda ise şu ifadeleri kullandı:

Şu an 2 milyon 800 bin mülteci bizde. Çadırlarda, konteyner kentlerde yaşıyorlar 300 bin de Iraklı mülteci Türkiye’de. Çadırlarda, konteyner kentlerde, şehirlerde. Şu ana kadar yaptığımız harcama 25 milyar dolar STK’larla birlikte. Peki bize AB’nin verdiği söz neydi? Temmuz başında bize 3 milyar Euro ödeyeceklerdi. Geldi mi? Hayır gelmedi. Bize gelen 725 milyon dolar.

Şu anda Türkiye olarak biz tabii ki böyle devasa bir bütçeyi karşılamakta zorlanıyoruz. Ama durmayacağız, biz kapımızı Batı’nın bu mültecilere kapadığı biz kapamayacağız.

Terörden arındırılmış bölge, uçuşa yasak olmalıdır. Bunu Obama’ya, sonra da Trump’a söyledim. Biz konut inşasında başarılı bir ülkeyiz, biz bu inşaları yaparız ama siz de mali anlamda destek olun dedik. Hatta biz bahçeler içerisinde özgür mimari içerisinde konutları yapalım. Mültecileri, bize iltica etmiş olan Suriyeli kardeşlerimizi buralara gönderelim ve onların her şeyi olsun.

 

 




Önceki Haber
HDP, HDK ve DBP’lilere operasyon: 16 ilde 200'e yakın gözaltı
Sonraki Haber
Sancaktepe Belediyesi'nden çocuklara 'cihat' çağrısı