Ana SayfaEkonomiErdoğan’dan turistlere çağrı: Türkiye en güzel zamanların ülkesi, komşunu al gel

Erdoğan’dan turistlere çağrı: Türkiye en güzel zamanların ülkesi, komşunu al gel

HABER MERKEZİ –  Türkiye’ye gelen turist sayısının 14 yılda 14 milyondan 40 milyona çıktığını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, turistlere Türkiye’ye gelmeleri çağrısında bulundu. Erdoğan, “Türkiye en güzel zamanların ülkesidir. Bunu başka yerlerde göremezsiniz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray’da turizmcilere seslendi.

Yurtdışıdaki Türkiyelilere ve turistlere “Türkiye’ye gelin” çağrısında bulunan Erdoğan, 14 yılda 14 milyondan 40 milyona çıktığını söyledi.

Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Ülkemiz içinde turizm kültürünün giderek yaygınlaştığını görüyoruz. Vatandaşlarımızın turizm noktasında nasıl bir hareketlilik içinde olduğunu görüyoruz, bu da bizi ayrıca sevindiriyor. Tüm bunlar sektörün geleceği için umutlu olmamızı sağlayan hususlardır. Elbette bu imkanları değerlendirmenin yolu, yeni stratejiler geliştirmekten, yollar, yöntemler, araçlar bulmaktan, kampanyalar düzenlemekten geçiyor. İlk etapta turist sayısını 8 milyon artırarak işe başlamak niyetindeyiz. Bunda kararlıyız.

2002 yılında turizmin üç tane başlığı vardı: Kum deniz güneş. Bunun dışında hareket alanı turizmde yoktu. Ne zaman ki çeşitlenmeye başladık, turistlerin sayısı artmaya başladı.

Türkiye en güzel denizlerin, dağların, ırmakların, toprakların, ağaçların, güneşin, yemeklerin, meyvelerin en sıcak en içten gülümsemelerin velhasıl yeryüzünde yaşanacak en güzel zamanların ülkesidir. Türkiye dünyanın en büyük açık hava müzesidir. Türkiye’nin her bir şehri ayrı güzelliklere sahiptir.

Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızı sıla-i rahim dışında ülkemizde tatil yapmaya da çağırıyorum. Biz yurtdışındaki vatandaşlarımızın tamamını ülkemizin fahri turizm elçisi sayıyoruz.

Yurtdışındaki vatandaşlarımızın ‘Düğün Vatanda Olur’ anlayışıyla özel törenlerini ülkemizde yapmalarını istiyorum.

Yurtdışındaki vatandaşlarımız için ‘Komşunu Al Gel’ kampanyası başlatıyoruz.

Bir başka önemli çağrımız, ülkemizde çalışan yabancılar, onlara işin de burada tatilin de burada diyorum. Yabancı sermayeli şirketlerde yaşayanlar, tatillerinin en azından 1 haftasını ülkemizde geçirmeye davet ediyoruz.

 

 

 

Previous post
Ocak ayında kabağın fiyatı yüzde yüz arttı
Next post
Norveç'te bir ilk: Eşcinsel çift kilisede evlendi