Ana SayfaGüncelErdoğan’ın dünürü ‘silah’ açıklamasını reddetti: ‘Silah değil siren dedim’

Erdoğan’ın dünürü ‘silah’ açıklamasını reddetti: ‘Silah değil siren dedim’

HABER MERKEZİ –  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünürü Orhan Uzuner, üyelerine telsiz ve drone eğitimi veren “Kardeş Kal Türkiye” adlı grupla ilgili konuştu. Grubun ilk toplantısında kullandığı belirtilen “Gerektiği zaman kullanacağımız silah var” ifadelerini kabul etmeyen Uzuner, “Gerekirse benim aracımda da siren var” sözlerinin, ‘silah’ olarak yansıtıldığını öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünürü, Bilal Erdoğan’ın kayınpederi Orhan Uzuner’in “Kardeş Kal Türkiye” adlı bir grup kurduğu, grubun toplantısında ise “Liderimiz Cumhurbaşkanı Erdoğan etrafında kenetlendik. Gerektiği zaman kullanacağımız silah var” dediği ortaya çıkmıştı.

Üyelerine telsiz, drone kullanma eğitimi veren grupla ilgili konuşan Uzuner, silahlanma çağrısı iddialarını yalanladı.

Hürriyet’e konuşan Uzuner, “halkın yeni bir darbe girişimi olması durumunda haberdar edilmesini amaçladıklarını” söyledi.

Uzuner şöyle konuştu:

Bu fikri önce bir WhatsApp grubu kurup, en yakın arkadaşlarımla paylaştım ve 1000 kişiye attım. 500’e yakın arkadaş döndü. Üç WhatsApp grubu kuruldu. Onlara grubun gayesini anlattım. Bir gece yarısı herhangi bir kalkışma, deprem, afet ya da bilmediğimiz bir şey olabilir.

Ama Hande Fırat, bunu herkes ayaktayken, internet varken yaptı. Cumhurbaşkanı halkla temas kurmasaydı, darbe gece saat 04.00’te olsaydı, tanklar çıkmış, uçaklar kalkmıştı. Devlet çökecekti. Derdimiz, devletin bekası. Devlete karşı bir darbede, ülkenin iç karışıklığa, kaosa sürükleneceği herkes tarafından kabul ediliyor. Bu kadar tehlikeye karşı ne yapabiliriz dedik.

Uzuner, grubun ilk toplantısında kullandığı belirtilen “Gerektiğinde kullanacağımız silahımız var” ifadelerini ise reddetti.  “Gerekirse benim aracımda da siren var” sözlerinin, ‘silah’ olarak yansıtıldığını öne süren Uzuner şöyle konuştu:

Hiçbir zaman silahım olmadı, ruhsatlısı bile yok.

  Erdoğan'ın dünürü: Gerektiği zaman kullanacağımız silah var