Ana SayfaÇalışma YaşamıEsra Mungan: Binasız üniversite inşa edeceğiz

Esra Mungan: Binasız üniversite inşa edeceğiz

HABER MERKEZİ – Barış İçin Akademisyenler’den Yardımcı Doç. Esra Mungan, son KHK’lar ile akademide oluşan yarayı iyileştirebileceklerini söyledi: “Geçen gün Galatasaray Üniversitesi’ndeki meslektaşlarımız çok güzel bir eylem yaptılar, dediler ki binasız üniversite olur ama hocasız üniversite olmaz. İşte biz de binasız üniversiteyi inşa etmeye koyulacağız.”

“Bu suça ortak olmayacağız” bildirisini imzaladığı için tutuklanan ve sonrasında serbest bırakılan akademisyenlerden Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Yardımcı Doç. Esra Mungan, OHAL kapsamında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yapılan ihraçları ve akademinin durumunu değerlendirdi.

Mungan, akademide KHK’larla oluşan durumun nasıl düzeltilebileceğine dair şu yanıtı verdi:

Geçen gün Galatasaray Üniversitesi’ndeki meslektaşlarımız çok güzel bir eylem yaptılar, dediler ki binasız üniversite olur ama hocasız üniversite olmaz. İşte biz de binasız üniversiteyi inşa etmeye koyulacağız, şükür ki öğrencilerimiz ezberci hocayla sorgulattıran hoca arasındaki farkı biliyor, korkarım o iyi öğrenciler bu kampüssüz üniversitelere koşacaktır. Ahmet Şık’ın bu lafını da çok sevdim “Çünkü, her kim olursanız olun, gücünü gerçeklerden alan bir fikirle savaşamazsınız. Savaştığınızı sanıyorsanız bilin ki kazanamazsınız. Yine kaybedeceksiniz.” Kaybedecekler, aynen geçmişte 146’lıklar, 1402’liklerde kaybettikleri gibi, hepsi geri döndü, hepsi tarih tarafından aklandı ve itibarla anılır oldu, öte yandan onları atanlar kara bir leke olarak tarih sayfalarına yazıldı. Tüm mesele bunun ne kadar süreceği ve o güne kadar verilecek zararın ne kadar büyük olacağı.

Barış İçin Akademisyenler Girişimi’nde de yer alan Esra Mungan’ın akademisyenlere mesajı ise şöyle:

Biz doğru bildiğimizi her darbeyle birlikte daha da güçlü bir şekilde ve daha da kalabalık ve hep birlikte dile getirmeye devam edeceğiz. Günümüz muktedirleri bizleri ezmeye, yok etmeye, tasfiye etmeye çalışırken bilmiyor ki biz birbirimizle daha fazla kenetleniyoruz.


Özgürlükçü Demokrasi’den Günay Aksoy tarafından Esra Mungan’la yapılan röportajın tamamına buradan ulaşabilirsiniz.