Ana SayfaGüncelFazıl Say’dan ‘Evet’çilere üç soru

Fazıl Say’dan ‘Evet’çilere üç soru

HABER MERKEZİ – Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, ‘başkanlık’ referandumunun toplumu böldüğüne dikkat çekti, ‘Evet’çilere 3 soru yöneltti.

Referandum kararını sosyal medya hesabından açıklayan dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, “Toplumun bu referandum sürecinde ‘evet’ ve ‘hayır’ seçimleri ile iyice bölündüğünü” söyledi.

Instagram hesabından ‘hayır’ görseli ile referandumdaki kararını açıklayan Say, toplumdaki ‘gerginliğe’ dikkat çekerek, ‘Evet’ oyu vereceklere üç soru yöneltti:

“Başkanlık sistemi” dediğiniz şeyin Recep Tayyip Erdoğan olmadan da destekçisi olur muydunuz? Tek adam, tek sistem konusunu tek isime bağdaştırdınız ve bu da tüm demokratik şartları zorlamıyor mu?

Sistemin getirdiği hukuksuzlukların hepsi bir yana, tüm maddeleri okudunuz mu? Mesela milletvekilliği yaşının 18’e inmesi gibi gereksiz bir konuyu biliyor muydunuz? Daha üniversite okumamış, askere gitmemiş, aşk yaşamamış, dünyayı anlamamış bir yaşta , filmlere +18 uyarısının getirildiği bir sembolde, siz gerçekten samimi misiniz 18 yaşında birinin milletin vekili olması konusunda? Yoksa bu konu “önemsiz”mi? Önemsiz ise ne diye referanduma gidiliyor?

Sistemin dayattığı en enteresan konu bu sisteme destek veren MHP’nin kendini eritmek istemesi. Yani öyle ki sanki siyasetten vazgeçip AKP’ye katılıyorlar, sadece Erdoğan’ın istediği bir sistemi destekleyerek… Bunu mu istiyordu MHP seçmeni? Hayli şaşırtıcı.

Previous post
Boston'da düzenlenen belgesel ve kısa film yarışmasına başvurular başladı
Next post
Gırgır Dergisi kapatıldı, karikatürüne soruşturma açıldı