Ana SayfaGüncelGazetecilerden ihraç edilen hocalarına: Tarih sizi onurla anacak

Gazetecilerden ihraç edilen hocalarına: Tarih sizi onurla anacak

HABER MERKEZİ – Gazetecilik Örgütleri Platformu, KHK ile iletişim fakültelerinden ihraç edilen öğretim üyelerine yönelik kaleme aldığı mektubunda “Tarih sizi onurla anarken, sürgününüzde dahli olan herkesin payına sadece utanç düşecek” dedi.

Gazetecilik Örgütleri Platformu, 686 sayılı KHK ile iletişim fakültelerinden ihraç edilen öğretim üyelerine dayanışma mektubu gönderdi.

Dayanışma mektupları, ihraç edilen iletişim fakültesi öğretim üyelerine gönderildi.

Mektupta şu görüşlere yer verildi:

Değerli Hocam,

Bizler; bir kısmı cezaevlerinde, bir kısmı sizler gibi işsizliğe mahkûm edilmiş, bir kısmı da hala doğruyu söyleyerek çağına tanıklık etmeye çalışan gazetecileriz.

Bazılarımız sizden öğrendik gazeteciliği; gazeteciliğin barıştan yana olmak olduğunu, hakkı hukuku, özgürlüğü savunmak olduğunu. Sizden öğrendik; gazeteciliğin soru sormak olduğunu. Şimdi, darbeyle mücadele adına ilan edilen bir OHAL altında, darbe ile mücadele diye birbiri ardına çıkan KHK’lerle sınıflarınızdan, öğrencilerinizden koparılıyorsunuz.

Çağımıza tanıklık yapmak adına söylüyoruz ki, üzerinize yapıştırılmaya çalışılan etiketlerin hiçbiri tutmayacaktır ve her zaman onurlu bilim insanları olarak anılacaksınız.

Bu ilk değil, biliyorsunuz; tarih 1948’de, 1980’de tasfiye edilen hocalarımızı da yazdı. Bugün, sizlerle beraber ülkenin ilk gazetecilik okulu da yok ediliyor.

Gazetecinin barışı savunmasının, soru sormasının, doğruyu söylemesinin olağanüstü zorlaştığı zamanlardan geçerken, bizler, sizin özerk, özgür, demokratik ve bilimsel eğitimi savunduğunuz için de mutlaka geri dönüşü olacak bir sürgüne gönderildiğinizi not düşmek istiyoruz.

Tarih sizi onurla anarken, sürgününüzde dahli olan herkesin payına sadece utanç düşecek!

Uzun söze gerek yok Hocam; size teşekkür etmek istiyoruz, hem sınıflarda öğrettikleriniz hem de şimdi barbarca okulunuzdan/okulumuzdan koparılırken ki duruşunuz için!

Gazetecilik Örgütleri Platformu

Avrupa Gazeteciler Birliği (AEJ), Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Habersen), Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), Parlamento Muhabirleri Derneği (PMD), Türkiye Basın Yayın Matbaa Çalışanları Sendikası (Disk Basın-İş), Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) gibi örgütlerden oluşuyor.


Kaynak: dihaber

Previous post
Cezaevindeki günlerini temsilen: Zehra Doğan'dan '141' resim sergisi
Next post
HDP'li Beştaş'tan ilk mesaj: Kötülük giderek sıradanlaşıyor