Ana SayfaEkolojiGezi Parkı’nda mültecilerle dayanışma için sofra kurulacak

Gezi Parkı’nda mültecilerle dayanışma için sofra kurulacak

HABER MERKEZİ – Bombalara Karşı Sofralar İstanbul Kolektifi, yerinden edilen mülteciler için yarın eş zamanlı olarak İzmir ve İstanbul’da Vegan Sofrası kuracak.

Savaşa, yoksulluğa, israfa, hayvan sömürüsüne ve tüketim kültürüne ‘kazan kaldıran’ Bombalara Karşı Sofralar İstanbul Kolektifi, yerlerinden edilen mülteciler dayanışmak adına yarın İstanbul Gezi Parkı’nda Vegan Sofrası kuracak.

Bombalara Karşı Sofralar, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

İzmir Torbalı’ya mevsimlik işçi olarak getirilen ve çok düşük ücretlerle güvensiz koşullarda çalıştırılan mülteciler, kış aylarında üreticilerin artık emeklerine ihtiyaç duymaması sebebiyle yerel otoriteler tarafından yerlerinden ediliyor. Sofra bu hafta, işsiz kaldıkları kış aylarında yardım kuruluşlarının ve dayanışma örgütlerinin destekleri sayesinde hayatta kalabilen Torbalı’dan gelen mülteciler adına düzenlenecek.

Sofra, “Duvarların ve tel örgülerin ardında özgürlük ve mücadele var” sloganıyla yarın İzmir ile eş zamanlı olarak kurulacak.

Etkinliğin İstanbul ayağının programı ise şöyle:

  • Gıda Toplama: 15.00
  • Pişirme: 16.00 İnfial; Turan Caddesi 36/A Tarlabaşı
  • Sofra: 19.00 Gezi Parkı

Bombalara Karşı Sofralar’ın yaptığı açıklamanın ve etkinliğin ayrıntılarına buradan ulaşabilirsiniz.

Bombalara Karşı Sofralar Taksim İnisiyatifi, üç yılı aşkın süredir her Çarşamba günü, yoksulluğa, savaşa, israfa, doğa talanına ve hayvan sömürüsüne karşı yenebilir gıda artıklarını kullanarak Vegan Sofra kuruyor ve bunun yanı sıra kendin-yap ve direniş becerilerini geliştirecek atölyeler düzenliyor.

Previous post
Önder: 17 Nisan sabahı çok daha güzel bir ülkeye uyanacağız
Next post
Vogue transfobiye karşı kapağına taşıdı, Hürriyet transfobik başlıkla haber yaptı