Ana SayfaDünyaGözaltı süresi uzatılan gazeteci Deniz Yücel için Schulz’dan açıklama: Kaygılıyım

Gözaltı süresi uzatılan gazeteci Deniz Yücel için Schulz’dan açıklama: Kaygılıyım

HABER MERKEZİ – Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel’in gözaltı süresi bir hafta uzatılmıştı. Yücel’in gözaltında olmasına ilişkin açıklama yapan Almanya Başbakan adayı Martin Schulz, kaygılı olduğunu açıkladı.

Alman Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak haberleri nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında 14 Şubat Salı günü İstanbul’da gözaltına alınmıştı.

Die Welt gazetesi muhabirinin gözaltı süresinin bir hafta uzatıldığını dün duyurmuştu.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Almanya Başbakan adayı ve Avrupa Parlamentosu eski Başkanı Martin Schulz, Yücel ile ilgili kaygılarını dile getirdi.

DW Türkçe’nin haberine göre Schulz, “Avrupa Parlamentosu Başkanı olduğum dönemde de Türkiye’de basın özgürlüğünün kısıtlanmasını açık bir şekilde eleştirdim” dedi.

Schulz, eleştirilerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bizzat ilettiğine de dikkat çekti.

Soruşturma kapsamında 3 gazeteci tutuklanmıştı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın e-posta adresindeki bilgilerin haber yapılmasıyla ilgili soruşturma başlatmıştı.

RedHack soruşturması kapsamında gazeteciler Tunca Öğreten, Derya Okatan, Eray Sargın, Ömer Çelik, Metin Yoksu ve Mahir Kanaat 25 Aralık 2016’da gözaltına alınmıştı.

24 gün gözaltında kalan gazetecilerden Öğreten, Kanaat ve Çelik tutuklanmıştı.