Ana SayfaGüncel‘Hayır’ kampanyası yürüten CHP’li kadınlara saldırı

‘Hayır’ kampanyası yürüten CHP’li kadınlara saldırı

HABER MERKEZİ – Anayasa referandumu için “Hayır” kampanyası  kapsamında ev ziyaretleri yapan CHP’li iki kadın, “Evet” oyu vereceğini söyleyen bir ailenin sözlü ve yumruklu saldırısına uğradı.

‘Başkanlığı’ da içeren anayasa referandumu için “Hayır” kampanyası kapsamında İzmir’de ev ziyaretleri yapan CHP Balçova İlçe Örgütü üyeleri Birsen Dirik ve Necla Savaş, “Evet” oyu vereceğini söyleyen bir ailenin sözlü ve yumruklu saldırısına uğradı.

Cumhuriyet’in haberine göre AKP Buca İlçe yöneticilerinden olduğunu söyleyen A.B. adlı yurttaş, referandumda “evet” oyu vereceğini söyledi ve CHP’li kadınlara “Siz devleti yıkmak için uğraşıyorsunuz. Biz zaten evet oyu vereceğiz. Kimliklerinizi verin, sizi polise şikayet edeceğim” diye seslendi. Daha sonra da apartmanın giriş kapısını, kadınların çıkmaması için kapattı.

Tartışmanın büyümesi üzerine A.B’nin oğlu O.B. evden çıkarak, Birsen Dirik’in sırtına vurdu, Necla Savaş’ı da tartakladı. Kadınlar, sesleri duyan esnafın müdahalesi ve polisin olay yerine gelmesiyle kurtuldu. CHP’liler daha sonra karakola giderek saldırıyı düzenleyenler hakkında şikayetçi oldu.