Ana SayfaGüncel‘Hayır TV’ yayın ilkelerini belirledi

‘Hayır TV’ yayın ilkelerini belirledi

HABER MERKEZİ – ‘Referandumda yalana ve sansüre karşı direnenlerin sesini yükseltmek için’ kurulan Hayır TV yayın ilkelerini belirledi.

‘Başkanlık sistemini’ getirecek olan Anayasa değişikliği referandumuna doğru ‘Hayır TV’ yayın hayatına başladı.

‘Referandumda yalana ve sansüre karşı direnenlerin sesini yükseltmek için’ kurulan Hayır TV ilk buluşmasını geçtiğimiz günlerde Beyoğlu’ndaki Cezayir Toplantı Salonu’nda gerçekleştirmişti.

Toplantıda yapılan konuşmalar ve öneriler çerçevesinde Hayır TV yayın ilkeleri de belirlendi.

Hayır TV yayın ilkeleri şöyle sıralandı:

  • Hayır TV, 80 milyonluk bir ülkenin kaderinin tek adama bırakılıp bırakılmayacağının oylanacağı Anayasa değişikliği referandumu sürecinde, sansür ve dezenformasyon ile haber alma hakkı engellenen ve sesi kısılmak istenen toplumun geniş kesimlerinin gözü, kulağı, sesi olmayı hedefleyen bir alternatif medya kanalıdır.
  • Hayır TV, tek adamın değil bütün ülkenin sesi olacak; yüzde 50’ye karşı yüzde 50’nin değil, Saray’ın çıkarları karşısında bütün Türkiye’nin çıkarlarını savunan bir yayın çizgisi izleyecektir.
  • Hayır TV, hangi kesim tarafından dillendirilirse dillendirilsin, hangi kesimi hedef alırsa alsın; dışlayıcı, ayrıştırıcı, aşağılayıcı içeriklere yer vermeyecektir.
  • Hayır TV, referanduma yönelik kendi özel derleme, haber, söyleşi, klip, canlı yayın vd video içeriklerini yayımlamanın yanı sıra; yukarıda belirtilen yayın ilkelerine ters düşmemek kaydıyla takipçi/izleyicilerce iletilen içeriklere de özel olarak yer verecek ve farklı kesimlerce yürütülen Hayır kampanyalarının duyurularını, bu kampanyalar çerçevesinde üretilen içerikleri de paylaşacaktır.
  • Bu süreçte izleyiciler ve çeşitli Hayır kampanlarının özneleri ile hiyerarşik değil eşitlikçi bir ilişki kuracaktır.
  • Hayır TV, herhangi bir şekilde reklam, fon ya da resmi finansman ilişkisine girmemekte, bütünüyle gönüllü emek ve dayanışma üzerinde yükselmektedir.