Ana SayfaGüncelHDP, HDK ve DBP’lilere operasyon: 16 ilde 200’e yakın gözaltı

HDP, HDK ve DBP’lilere operasyon: 16 ilde 200’e yakın gözaltı

HABER MERKEZİ – 16 ilde yapılan operasyonlarda aralarında HDP, HDK, DBP, TJA ve Eğitim Sen, SYKP, ESP üye ve yöneticilerinin de bulunduğu 200’e yakın kişi gözaltına alındı.

İstanbul, Adana, Bingöl, Adıyaman ve Van’ın da aralarında bulunduğu 16 ilde  çoğunluğu HDP, DBP, TJA ve Eğitim Sen, SYKP, ESP üye ve yöneticisi olan birçok kişinin evine sabah saatlerinde polis baskını düzenlendi.

İstanbul: 70 gözaltı

TEM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen ev baskınlarında İstanbul’da 70 kişinin gözaltına alındığı 34 kişi için de yakalama kararı olduğu öğrenildi. Gözaltına alınanlar arasında HDK İstanbul Eş Sözcüsü Şamil Altan da bulunuyor. Alibeyköy’de yapılan ev baskınları sırasında polisin Deniz Erden (40) isimli yurttaşı ayağından vurduğu belirtildi.

Adana: 26 gözaltı

Adana’da da sabah saatlerinde eş zamanlı ev baskınları yapıldı. Evlerde yapılan aramaların ardından HDP Adana İl Eş Başkanı Hüseyin Beyaz ve HDP Seyhan İlçe Eş Başkanı Suzan Kılıç’ın da aralarında olduğu 26 kişi gözaltına alınırken, çok sayıda kişi hakkında da arama kararı bulunduğu öğrenildi.

Bingöl: 14 gözaltı

Bingöl’de ise operasyonlarda DBP PM Üyesi Adnan Sarı, Bingöl Belediyesi DBP’li Encümeni Cihat Yıldırım, İl Genel Meclis Üyesi Aydın Kaya ve DBP’li İlhan Çakabay’ın da aralarında bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen 14 kişi Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Van: 11 gözaltı

Van’da ise merkez İpekyolu ve Tuşba ilçesinde bir çok adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 11 kişi gözaltına alındı.

Adıyaman: 4 gözaltı

Adıyaman’da da düzenlenen operasyonlar kapmasında sosyal medyada “örgüt propagandası” yaptıkları iddiasıyla 4 kişi gözaltına alındı. 4 kişi hakkında da gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

Antep: 6 gözaltı

Gözaltı operasyonlarının bir diğer adresi ise Antep oldu. Antep merkez ve ilçelerinde HDP yöneticilerinin evlerinde yapılan aramaların ardından aralarında HDP eski İl Eşbaşkanı Atiye Okay ile parti üyeleri Abudurahman Kartal, Diyar Kazak, Ahmet Satilmiş, Talat Yilmazsoy ve Eyup Şahman gözaltına alındı.

İzmir: 35 gözaltı

İzmir’in Menemen, Menderes, Urla, Bayındır ve Torbalı ilçeleri ile kent merkezinde sabah saatlerinde 50 adrese eş zamanlı baskın düzenlendi.  Operasyonda SYKP, ESP ve HDP yöneticilerinin de bulunduğu 35 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Gözaltılara Barış Bloku’nun yaptığı eylemler, kadın örgütlerinin kadına yönelik şiddete karşı gerçekleştirdiği eylem ve sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımların gerekçe gösterildiği öğrenildi.

Gözaltına alınanlardan isimleri netleşenler ise şöyle: SYKP il yöneticisi Furkan Ege, HDP Torbalı ilçe Eşbaşkanı Gülcan Kızıldağ, TJA aktivisti Maile Arıç, SDGF MYK üyesi Gözde Sivaslıoğlu, HDP üyeleri, Kamuran Çakırca, Hüsnü Koyuncu, Suphi Kahraman, Veysel Güven, Deniz Gül, Necmettin Ertaş, Ramazan Ceylan, Hüseyin Ünsal, İlyas Aras, Halit Polat, İhsan İpekli, Mehmet Kodaman.

Dersim: 2 gözaltı

Dersim’de yapılan ev baskınlarında ise Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il eski Eş Başkanı Gülseven Yıldız, eski yöneticisi Necla Kılıç, Nazimiye ilçesinde ise DBP’li encümen Selvi Güneri  gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Malatya: 6 gözaltı

Malatya’da yapılan ev baskınlarında da aralarında DBP ve HDP’li yöneticilerin de olduğu 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan Beyaz Adıyaman, Suna Gedik, Hayri İnan, Abidin Çıplak, Besime Cebe, Mustafa Remzi Aydın ve Süleyman Aktaş adlı yurttaşlar İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Siirt: 11 gözaltı

Siirt merkezde de sabah saatlerinde eş zamanlı ev baskınları düzenlendi. Baskınlarda KURDÎ-DER Şube Başkanı Eyüp Ongur, KURDÎ-DER Yöneticisi Vedat Nas, DİSK Genel İş Temsilcisi Halit Kaçar, MKM çalışanı Abdullah Yorulmaz, DBP Kurtalan İlçe Yöneticisi Ali İhsan Eviz, HDP Kurtalan eski İlçe Yöneticisi Zübeyir Yoltay, HDP Kurtalan eski İlçe Yöneticisi Nadire Uçar, HDP Kurtalan İlçe Eş Başkanı Esmer Baran ile Uğur Eren, Şükrü Bark ve Halil Timurtaş gözaltına alındı.

Hakkari: 5 gözaltı

Hakkari’de ise polisin düzenlediği ev baskınlarında HDP İl Eş Başkanı Sefer Berk, DBP eski PM Üyesi Mehmet Sıddık Akış, Belediye eski Başkan Yardımcısı Mikail Erdal, Arafat Özek ve Sevda Gündüz gözaltına alındı.

Mersin: 2 Şubat’tan bu yana 60 gözaltı

Mersin’de yapılan ev baskınlarında gözaltına alınanlar arasında HDP’liler ile kayyum atanan Akdeniz Belediye çalışanlarının yanı sıra mahalle muhtarlarının da olduğu öğrenildi.

Kentte 2 Şubat’tan bu yana gözaltına alınanların sayısının 60’ın üzerine çıktığı belirtiliyor.

Antalya, Kocaeli, Bursa ve Edirne’de sosyal medya gözaltıları

Antalya’da yapılan gözaltı operasyonunda 12 kişinin sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alındığı öğrenildi. Kocaeli”nin Dilovası ilçesinde sabah saatlerinde evlere yapılan baskınlarda 7 HDP’li gözaltına alındı. Bursa’da yapılan ev baskınlarında en az 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Bursa İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Edirne’de ise 1 kişi gözaltına alındı.

İstanbul, Ağrı ve İzmir’de 9 Şubat’ta HDP, HDK ve DBP’lilere düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 100’ü aşkın kişinin gözaltı işlemleri ise sürüyor.

[irp posts=”19772″ name=”HDP ve DBP’lilere operasyon: 3 ilde 100’e yakın gözaltı”]