Ana SayfaGüncelİLEF’ten ihraç edilen Prof. Doğanay, ODTÜ’nün bahar yarıyılı açılışı dersini verdi

İLEF’ten ihraç edilen Prof. Doğanay, ODTÜ’nün bahar yarıyılı açılışı dersini verdi

HABER MERKEZİ – Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden KHK ile ihraç edilen Prof. Dr. Ülkü Doğanay, ODTÜ’nün bahar yarıyılı açılış dersini verdi.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden (İLEF) ihraç edilen Prof. Dr. Ülkü Doğanay, Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nin (ODTÜ) bahar yarıyılı açılış dersini verdi.

Eğitim-Sen ODTÜ İşyeri Temsilciliği, ODTÜ Mezunlar Derneği ve Öğretim Elemanları Derneği tarafından Mimarlık amfisinde düzenlenen derste Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden Doç. Dr. Galip Yalman açılış konuşmasını gerçekleştirdi. ODTÜ eski rektörü Ahmet Acar da derse katıldı.

Ayrımcılığa Karşı Dersler

ODTÜ’de bahar dersleri İLEF’te verilen derslerden biri olan ‘Ayrımcılığa Karşı Dersler’ ile başladı.

Açılış dersini veren Prof. Dr. Ülkü Doğanay da bu derse değindi.

Derste ayrımcılığın mantığı, biçimleri ve ırkçılık, yeni-ırkçılık, milliyetçilik, cinsiyetçilik ve toplumsal eşitsizliğin ayrımcılık ile ilişkisi tartışıldı.

Doğanay, bu dersi Hrant Dink’in katledilmesinin ardından 2007 yılının Ekim ayında bir grup akademisyenin çabasıyla seçmeli ders olarak okutulmaya başlandığı dile getirdi.

Fotoğraf: @gencgazeteorg

Amacın toplumda ayrımcılığın nasıl körüklendiği ve medyanın ayrımcılık üzerindeki rolünü anlatmak olduğunu belirten Doğanay, KHK ile ihraç edildikten sonra “Hayır gitmiyoruz” diyerek derslerine devam edeceklerini söylemelerinin ardından Cebeci Kampüsüne alınmadıklarını hatırlattı.

Bu sözleri ile Cebeci’den değil akademik dünyadan gitmeyeceklerini kast ettiklerini vurgulayan Doğanay’ın “Bunu sanırım idrak edemediler” dedi.

Katılımın yoğun olduğu, öğrenci ve akademisyenlerin amfiye sığmadığı derste konuşan Doğanay’ın bu sözleri ise dinleyiciler tarafından alkış ve gülüşmelerle karşılandı.

Ders soru-cevap bölümünün ardından alkışlarla sonlandı.


Bu haber Evrensel‘den derlenmiştir.