Ana SayfaGüncel‘Işığını, coşkunu, isyanını al gel’: Kadınlardan 8 Mart çağrısı

‘Işığını, coşkunu, isyanını al gel’: Kadınlardan 8 Mart çağrısı

HABER MERKEZİ – Kadınlar Birlikte Güçlü grubu, 25 Şubat Cumartesi günü tüm kadınları “Işığını, coşkunu, isyanını al gel!” diyerek Kadıköy’de gerçekleştirilecek eyleme çağırıyor.

Dünyanın pek çok noktasından kadınların 8 Mart için yaptıkları uluslararası grev çağrısına ilişkin ‘Kadınlar Birlikte Güçlü’ grubu yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Tüm dünyada kadınların ‘bir kişi daha eksilmeyeceğiz’ diyerek 8 Mart için uluslararası grev çağrısı yaptığı bugünlerde bizler de bu uluslararası çağrıya ses vermeye, biz kadınlar birlikte güçlüyüz demeye çağırıyoruz” ifadesi kullanıldı.

14 Şubat’ta Beşiktaş’ı ‘Kadınlar Birlikte Güçlü’ sözüyle ışıklandırarak yola çıktıklarını belirten grup, “Eşitsiz Aşka ve #EşitsizHayataHayır diyerek çıktığımız bu yola 25 Şubat’ta da hayatımızı dar edenlere #hayır’larımızla ses çıkararak devam edeceğiz” dedi.

Açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı:

Gelin hep beraber, bir kişi daha eksilmemek adına, “Tek başına olmaz, #hayır; #8MartaDoğru Kadınlar Birlikte Güçlü” diyelim; kadından kadına, ilçeden ilçeye, şehirden şehre sözümüzü taşıdığımız bir eylemde 25 Şubat Cumartesi günü buluşalım!

‘Tek başına olmaz, hayır’

Tek başına olmaz, #hayır – sen de gel! Çünkü hele #8MartaDoğru giderken çok iyi biliyoruz ki kadınlar savaşa karşı, her gün ihraçlarla işinden edilmeye karşı, erkek şiddetine karşı, her gün bir yenisi yaşanan kadın cinayetlerine karşı, kadın düşmanı politikalara karşı, tacize, tecavüze, cinsel istismara karşı, tehdit üzerine gelecek kurmaya çalışanlara karşı ve #hayırlarımızı hep duymazdan gelenlere karşı tek başına değil, birlikte güçlü!

‘Bu güçle iyi olmak için’

Bu gücü hissetmek, bu güçle iyi olmak için #8MartaDoğru 25 Şubat Cumartesi farklı saatlerde farklı ilçelerde sokaklardayız; eylem zinciri yapıyoruz! Akşam saat 18.00’de de hep birlikte Kadıköy’de Süreyya Operası önünde buluşuyoruz! Eyleme dair paylaşımlarımızı #8MartaDoğru hashtagiyle yapıyoruz. Işığını, coşkunu, isyanını al gel!

  8 MART | 'Yüzde 99'un feminizmini kucaklamak için' kadınlara dünya çapında grev çağrısı

25 Şubat eylem programı şöyle:

Previous post
Baharın müjdecisi ilk cemre düştü
Next post
"Nazi YÖK'ü"nde bir akademisyen: Hitler karşıtı Prof. Huber'in hikayesi