Ana SayfaGüncelİstismara uğrayan çocuk annesi ile evden kovuldu, fail dedeye dava açılmadı

İstismara uğrayan çocuk annesi ile evden kovuldu, fail dedeye dava açılmadı

HABER MERKEZİ – Mersin’de dedesi tarafından cinsel istismara maruz bırakılan 5 yaşındaki çocuğun annesi şikayette bulununca eşi tarafından evden kovuldu. Çocuklarıyla birlikte yerleştiği sığınma evinde de eşi tarafından tehdit edilen kadın, buradan da ayrılmak zorunda kaldı. İstismarcı dede ise gözaltına dahi alınmadı.

Mersin’in Mut ilçesinde Eylül 2016 tarihinde 5 yaşındaki kız çocuğu annesine dedesi tarafından cinsel istismara maruz bırakıldığını anlattı.

dihaber’in haberine göre bunun üzerine kadın ve eşi O.S. ile birlikte dede M.S. hakkında şikayette bulundu. Daha sonra şikayetinden vazgeçen O.S., eşinin de şikayetini geri çekmesi için kadını şiddete maruz bıraktı.

Şikayetini geri çekmediği için 3 çocuğuyla evden kovulan kadın, kentte bulunan tek kadın sığınma evine yerleşti.

Kadın burada da eşinin tehdit ve tacizlerine maruz kaldı. Sonunda sığınma evini de terk etmek zorunda kalan kadın yakınlarının aracılığı ile hayatını sürdürebiliyor.

Fail aynı suçu daha önce de işlemiş

Mersin Barosu Kadın Hakları İzleme Merkezi’nden avukat Şerife Arıcı Yıldız, fail M.S’nin aynı aileden başka bir kız çocuğuna da cinsel istismarda bulunduğunun iddia edildiğini söyledi.

15 Temmuz darbe girişimine denk geldiği için 5 aydır iddianamenin hazırlanmadığını söyleyen Yıldız, olayın üzerinden iki savcının değiştiğini kaydetti.

Yıldız, Dosyanın hazırlanmasını beklediklerini ve bir görüntünün de deşifre edilmesi için emniyete teslim edildiğini kaydetti.

Dosyanın aciliyeti için savcıyla görüşme yaptığını belirten avukat Yıldız, annenin tehdit altında olduğunu vurgulayarak davanın takipçisi olacaklarını belirtti.