Ana SayfaGüncelKadınlardan 14 Şubat eylemi: ‘Eşitliğimizin tanınmadığı bir dünyaya isyanımız var’

Kadınlardan 14 Şubat eylemi: ‘Eşitliğimizin tanınmadığı bir dünyaya isyanımız var’

HABER MERKEZİ – İstanbul Beşiktaş’ta 14 Şubat Sevgililer Günü’nü “Eşitsiz aşka da hayata da hayır” diyerek protesto eden kadınlar, “Şiddetle, zorla baskıyla, dayatmalarla bir dahası olmayan hayatlarımızın işgal edilmesine, ilişkilerin tüketimle, alışverişle bir tutulduğu, eşit haklarımızın tanımadığı bir dünyaya isyanımız var” dedi.

İstanbul’da Kadınlar Birlikte Güçlü grubunun çağrısı ile bir araya gelen kadınlar, 14 Şubat Sevgililer Günü’nü protesto etmek ve 8 Mart Kadınlar Günü’ne hazırlık amacıyla Beşiktaş Meydanı’nda eylem gerçekleştirdi.

Çok sayıda kadının katıldığı eylemde ışıklar ile yazılı “Kadınlar birlikte güçlü” ve “Eşitsiz aşka da hayata da hayır” pankartı taşındı.

“Özgür kadınla mutlaka kazanacağız”, “Tahakkümün olduğu yerde aşk olmaz” ve “Hayatıma hükmetmene hayır” yazılı dövizlerin de taşındığı eylemde, “Yaşasın kadın dayanışması”, “Eşitlik yoksa aşk da yok”, “Gül verme huzur ver, gölge etme yeter” sloganları atıldı. Sloganların ardından basın açıklamasını 8 ayrı kadın okudu.

‘Eşitliğimizin tanınmadığı bir dünyaya isyanımız var’

Basın açıklamasını okuyan kadınlar şunları söyledi:

Her yanımızda gittikçe büyüyen, sokaktan Meclis’e her yeri kaplayan erkeklik hali ve anayasa referandumuyla da birlikte ülkenin içinde bulunduğu bu karışık dönemde hep birlikte, yan yana olacağımız, hayatlarımıza, seçimlerimize sahip çıkacağımız bir sürece adım atıyoruz.

Erkekler 2016 yılı boyunca en az 261 kadın öldürdü. Bu kadınların çoğu en yakınları, onları en çok sevdiğini söyleyen erkekler tarafından öldürüldü. Erkek şiddetini örtebilecek hiçbir sevgi sözcüğü veya hediye olmadığını biliyoruz. Aşk, biz kadınları her gün yeni ‘Evet’lere zorlamanın bahanesi olamaz. Sırf biz bir şeylere ‘Hayır’ dediğimiz için; istemediğimiz bir şeyi kabullenmeye razı olmadığımız için hayatlarımızın dar edilmesine itirazımız var.

Bu 14 Şubat’ta, en büyük zenginliğimiz olduğunu bildiğimiz kadın dayanışmasıyla sokakları şenlendiriyoruz. Çünkü şiddetle, zorla baskıyla, dayatmalarla bir dahası olmayan hayatlarımızın işgal edilmesine, ilişkilerin tüketimle, alışverişle bir tutulduğu, eşit haklarımızın tanınmadığı bir dünyaya isyanımız var.

  Kadınlardan 14 Şubat eylemi: 'Eşitsiz aşka da hayata da hayır'

Kaynak: Gazete Şûjin

Previous post
Bu fotoğrafla simge haline gelen Belde Bayındırlı'dan 'o an'ın hikayesi
Next post
🎬 | 'Neruda'nın Türkçe altyazılı fragmanı yayınlandı