Ana SayfaGüncelKayyum, tabelasını indirttiği İŞTAR Kadın Merkezi’ni devretti

Kayyum, tabelasını indirttiği İŞTAR Kadın Merkezi’ni devretti

HABER MERKEZİ – Kayyum atanan Akdeniz Belediyesi’ne bağlı İŞTAR Kadın ve Danışmanlık Merkezi’nin tabelası indirilerek Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlanmasına karar verildi.

Mersin’in Akdeniz Belediyesi’ne kayyum olarak atanan İlçe Kaymakamı Hamdi Bilge Aktaş, belediyeye bağlı Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesindeki İŞTAR Kadın ve Danışmanlık Merkezi’nin tabelasını kaldırdı.

Belediye yetkilileri tabelanın kayyumun talimatı çerçevesinde kaldırıldığını belirtirken, İŞTAR Kadın Merkezi’nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın istemi ile İl Müdürlüğü’ne bağlanmasına karar verildiğini açıkladı.

Konuya dair dihaber’e konuşan Akdeniz Belediyesi’nin DBP’li Meclis Üyesi Canan Yüce, normal şartlarda belediyeye ait bir kurumun belediye meclisi kararı olmaksızın devredilemeyeceğini belirtirken, kayyum Aktaş’ın tek başına etrafına topladığı memurlarla bu kararlara imza attığını söyledi.

İŞTAR Kadın Merkezi

İŞTAR Kadın Merkezi, Akdeniz Belediyesi bünyesinde 2010 yılında kuruldu.

Kurulmasının ardından kadına dair her konuda devreye giren kurum kadınların sesi olurken, kadınlara avukat, psikolog ve sosyolog gözetiminde hukuki, psikolojik, sosyal ve aile içi iletişim konularında rehberlik hizmeti sunuyordu.

  Kayyum parka da el attı: Öldürülen çocukların isimlerinin olduğu panoyu kaldırttı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Cinsel istismar sonucu hayatını kaybeden bebeğin dosyasına 'gizlilik' kararı
Sonraki Haber
Kitap ve mektup yasakları, zorla sevkler, işkence iddiaları: Cezaevlerindeki hak ihlalleri Meclis gündeminde