Ana SayfaGüncelKayyumdan talimat: Mezarlar ‘örgüt propagandası’ yapıyor, yıkın

Kayyumdan talimat: Mezarlar ‘örgüt propagandası’ yapıyor, yıkın

HABER MERKEZİ – Batman Belediyesi’ne atanan kayyum Ertuğ Şevket Aksoy, Mezarlıklar Müdürlüğü’ne gönderdiği yazıda, ‘örgüt propagandası yaptığını’ iddia ettiği mezar taşlarının yıkılması talimatı verdi.  Yine Batman Cumhuriyet Başsavcılığı da aralarında 10 Ekim Katliamı’nda yaşamını yitirenlerin de olduğu mezarların ‘örgüt propagandası’ içerdiği iddiasıyla yıkılmasını istedi.

Batman Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Ertuğ Şevket Aksoy imzasıyla Batman Mezarlıklar Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda, yapılan kontrollerde müdürlük yönetiminde bulunan mezarlıklarda, konusu “suç teşkil edecek” şekilde dizayn edilen mezarların tespit edildiği iddia edilerek, mezarların kaldırılması talimatı verildi.

Aksoy imzasıyla Müdürlüğe gönderilen yazıda mezar taşlarındaki yazılarda ‘örgütü övücü sözler’ yer aldığı savunularak, mevcut mezar taşlarının kaldırılması istendi.

dihaber‘in haberine göre söz konusu talimatta “Mezar taşlarının kaldırılarak en geç 15.02.2017 tarihine kadar örf ve adetlerimize uygun ve geleneksel mezar taşlarının yerleştirilmesi” ifadesine yer verildi.

Bir talimat da Savcılıktan

Batman Cumhuriyet Savcılığı da, İkiztepe Mezarlığı’nda bulunan farklı tarihlerde ve yerlerde yaşamını yitiren YPG ve PKK’lilerin mezarlıklarının yıkılması için ailelerine tebligat göndermişti.

Ailelere gönderilen tebligatta, aralarında 10 Ekim 2015’te Ankara’da IŞİD’in yaptığı katliamda yaşamını yitiren Meryem Bulut ile Aycan Kaya’nın da mezarlarının yer aldığı toplamda 23 mezarın “örgüt propagandası” içerdiği iddiasıyla yıkılması isteniyor.