Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan KHK tepkisi: Referanduma kadar sadece kendi boruları ötecek

Kılıçdaroğlu’ndan KHK tepkisi: Referanduma kadar sadece kendi boruları ötecek

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 678 sayılı KHK’de yer alan, referandum öncesi medyaya ‘tek taraflı propaganda’ yapma imkanı sağlayan düzenlemeye tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Referanduma kadar sadece kendi boruları ötecek, televizyonlar sadece bir taraf lehine özgürce yayın yapabilecek” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün resmi gazetede yayımlanan 687 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’ye (KHK) resmi Twitter adresinden yaptığı açıklamayla tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, KHK’deki referandum öncesi medyaya ‘tek taraflı propaganda’ yapma imkanı sağlayan, YSK’nın özel TV ve radyolara eşitlik ilkesini de içeren esaslara aykırı olarak yayın yapması halinde ceza vermesi durumu ortadan kaldıran düzenlemeye dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu şunları yazdı:

Çıkarılan yeni düzenlemeyle referanduma kadar sadece kendi boruları ötecek, televizyonlar sadece bir taraf lehine özgürce yayın yapabilecek.

Milletin özgür iradesinden bu kadar korkan ve kendi savunduklarının doğruluğundan bu kadar şüphe duyan bir iktidar daha önce görülmemiştir.