Ana SayfaGüncelKumru Başer: Biz ‘Hayır’cıların B planı yok, neyi istemediğimiz konusunda netiz

Kumru Başer: Biz ‘Hayır’cıların B planı yok, neyi istemediğimiz konusunda netiz

HABER MERKEZİ – Gazeteci Kumru Başer, anayasa referandumuna ilişkin karamsar olmadığını belirtirken ‘Hayır’ diyenlerin örgütlü olmadığını belirtti. Başer, “Neyi istemediğimiz konusunda çok netiz” diye ekledi.

Gazeteci Kumru Başer, kapatılan Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışma içinde olanların yargılanmasından OHAL sürecinde yaşananlara birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.

Gazete Şûjin‘e konuşan Başer, ‘Başkanlığı’ da içeren anayasa değişikliğinin oylanacağı 16 Nisan’daki referanduma ilişkin de yorumda bulundu.

Kumru Başer’in konuya ilişkin şunları söyledi:

Bir B planının olmadığını düşünüyorum biz hayırcıların. Çünkü örgütlü değiliz. Ancak ben karamsar değilim. Ben şuna inanıyorum ki; en şiddetli şey bile karşısında bir tepkisini doğurur. İnsanlık bir noktada itaatkardır ama her şeyde itaat etmez elbette. Dolayısıyla halkın saflarında bir örgütlenme yok. Görebildiğimiz bu.

Yani aslında örgütlenme yok derken elbette ki hayır için çok çeşitli kampanyalar yapılıyor ama ilk başta da söylediğim gibi olası bir durumda evet ya da hayır çıktığında hükümetin bir B planı var, yalnız hayır diyenlerin, başkanlık seçimine hayır diyen yurttaşların evet ya da hayır çıktığında bir B planı yok. Neyi istemediğimiz konusunda çok netiz.