Ana SayfaGüncelKurtulmuş sinyali verdi: El Bab’la birlikte ‘Fırat Kalkanı’ biter

Kurtulmuş sinyali verdi: El Bab’la birlikte ‘Fırat Kalkanı’ biter

HABER MERKEZİ – Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin “Fırat Kalkanı” adı ile Suriye’ye yönelik operasyonunun biteceği sinyalini verdi. Kurtulmuş, Herhalde El Bab’la birlikte Fırat Kalkanı biter, hedeflere ulaşmış oluruz” dedi.

Habertürk TV’de gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin Cerablus üzerinden Suriye topraklarına girerek başlattığı, “Fırat Kalkanı” isimli operasyonun Bab’ın alınmasından sonra biteceğini söyledi.

‘Fırat Kalkanı’nı “Türkiye’nin sınırlarını korumak bakımından zorunlu olan bir operasyon” olarak yorumlayan Kurtulmuş, şu değerlendirmelerde bulundu:

Herhalde El Bab’la birlikte Fırat Kalkanı biter, hedeflere ulaşmış oluruz. Rakka başka mesele. Türkiye sınırlarını tehdit eden bir şey değil. Rakka’ya PYD, YPG’yi koyarsanız Türkiye için güvenlik meselesi olur. Suriye rejiminin de aklını başına alacağını düşünüyorum.

Son bilgilerim kuvvetlerimizin şehrin içerisinde girdiği yönündeydi. Maalesef Rakka’nın gecikmiş olması, bir takım DEAŞ militanlarının El Bab’a geldiğinin ve şehirdeki dirençlerin arttığı yönünde haberler var. Türkiye bütün imkanlarıyla bu mücadeleyi sürdürüyor.

Bab ‘çıkmazı’

Türkiye’nin ‘Fırat Kalkanı’ operasyonunda şu ana dek 67 asker yaşamını yitirdi.

En çok can kayıpları ise operasyonun Bab ayağında yaşandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Aralık 2016’da “El Bab hallolmak üzere” demiş, bu açıklamada 5 gün sonra da Bab’ın ‘tamamen kuşatıldığını’ savunmuştu.

Yine Türk Silahlı Kuvvetleri de 27 Ocak’ta IŞİD’in Bab’dan çekilmeye hazırlandığını ileri sürmüştü.

Aynı gün Erdoğan bir kez daha Bab’ın “dört bir taraftan kuşatıldığını” ifade ederek şunları söylemişti:

El Bab’da bundan sonraki süreçte süratle mesafe almak suretiyle oradaki işi bitirmek, daha derinliğine gitmemek lazım. Yapılan çalışma bu istikamettedir.

Son olarak Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Bab’ın merkezine girildiğini duyurmuştu.

En son Bab’da  Rus uçağının TSK askerlerinin bulunduğu bir binayı vurması sonucunda üç asker hayatını kaybetmiş, biri ağır 11 asker de yaralanmıştı.

Bir açıklama yapan Kremlin Sözcüsü, hava saldırısı öncesi vurulacak noktanın koordinatlarının Türkiye tarafından verildiğini söylerken, TSK ise Rusya’nın açıklamasına “10 gündür unsurlarımız aynı noktada” sözleriyle yanıt vermişti.




Önceki Haber
Kardeşler arası çatışmanın mizah dolu hikayesi: 'Kardeşim ve Ben'
Sonraki Haber
İstanbul'da IŞİD 'okulu'