Ana SayfaGüncelMahkemeden Ebru Tireli’ye şiddet uygulayan erkeğe tahliye kararı

Mahkemeden Ebru Tireli’ye şiddet uygulayan erkeğe tahliye kararı

HABER MERKEZİ – Manisa’da 4 aylık hamile Ebru Tireli’ye fiziksel şiddet uygulayan Davut Kahraman hakkında tahliye kararı verilirken, başka bir cinsel istismar suçundan tutukluğunun devamına karar verildi.

Manisa’nın Turgutlu ilçesindeki bir parkta spor yapan 4 aylık hamile Ebru Tireli’ye saldırarak şiddet uygulayan Davut Kahraman’ın tutuklu olarak yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Turgutlu 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya sanık Davut Kahraman, SEGBİS sistemi yoluyla duruşmaya katıldı.

Davaya avukatların yanı sıra kadın örgütlerinin de katıldı. Davada 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak suçundan Turgutlu Sulh Ceza Mahkemesi’nde açılan dava da dosyayla birleştirildi. Kahraman, “bilmiyorum, hatırlamıyorum” diyerek suçlamaları inkar etti.

Mahkeme heyeti, sanığın Tireli’ye saldırdığı suçtan delil karatmaya yönelik şüphesi bulunmadığından serbest bırakılmasına ancak çocuğa yönelik cinsel istismar suçundan dolayı tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 3 Mart’a erteledi.

Duruşma sonrasında Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri adliye önünde açıklama yaparak, duruşmayı takip edeceklerini söyledi.

Ne olmuştu?

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde dört aylık hamile Ebru Tireli evinin yakınında bulunan bir parkta spor yaparken saldırıya uğramıştı.

Yürüyüş yapan Tireli’nin yanına giden saldırgan, “Bir daha burada yürüyüp spor yapmayacaksın” tehdidiyle ayakkabısını çıkarıp vurmaya başlamıştı.

Yüzüne aldığı darbelerle yere düşen Tireli, karnındaki bebeğini korumak için saldırgandan özür dilemek zorunda kalmıştı.

Tireli, yaşadıklarını şöyle anlatmıştı:

Hamileyim, ne olur vurma’ diyerek yalvardım. Ne olduğunu anlamadım. Gözü dönmüş bir şekilde bana vurmaya devam etti. Yere düştüm, başımı kaldırıma vurdum, bu kez üzerime çıkıp, yüzüme vurmaya devam başladı… Hem küfür ediyor hem de vuruyordu. Sonra birden beni bırakıp kaçtı.

Polisin soruşturması sonucu saldırganın Mehmet T. olduğu tespit edilmiş ve saldırgan gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı.

3 gün tutuklu kalan Mehmet T., ardından serbest bırakılmıştı.

Tahliye edilen Mehmet T.’nin avukatı ise, müvekkilinin arabasının olay günü evinin önünden ayrılmadığına dair kamera kaydını mahkemeye sunduklarını belirterek, “delil durumu değişikliği” dikkate alınarak müvekkilinin serbest bırakıldığını ifade etmişti.

Suçu işleyen kişinin Davut Kahraman olduğu tespit edilmiş ve tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Hakkında 18.5 yıl hapis ceza istenen Kahraman’ın yargılandığı davanın görülen ilk celsesinde Ebru Tireli’ye yönelik saldırıyı kabul etmiş ancak diğer suçlamaları reddetmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ona 'pedal çevirme' değil 'Amok koşusu' denir Sayın Selvi
Sonraki Haber
Amazonlarda gerçek bir hikaye: 'The Lost City Of Z'den yeni fragman