Ana SayfaGüncelMHP’li Oğan: Bahçeli’yi anlamak 100 yılın muamması, çocukluk arkadaşlarıyla dahi görüştüm

MHP’li Oğan: Bahçeli’yi anlamak 100 yılın muamması, çocukluk arkadaşlarıyla dahi görüştüm

HABER MERKEZİ – MHP’nin genel başkan adaylarından Sinan Oğan, anayasa değişikliği referandumuna MHP tabanının yüzde 90’ının ‘Hayır’ dediğini ve Bahçeli’nin ‘Erdoğan-Perinçek’ kıyasından sonra bu oranın yükseldiğini söyledi. Oğan, “Biz genel başkanın bir günde nasıl bu noktaya geldiğini çözemiyoruz. Bizim için 100 yılın muamması” dedi.

MHP Genel Başkan adaylarından Sinan Oğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Perinçek ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında bir tercih hakkı olsa ‘kesinlikle ve istisnasız sayın Erdoğan’ı tercih edeceğini’ belirten açıklamaları ve anayasa değişikliği referandumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Oğan, referandumuna MHP tabanının yüzde 90’ının ‘Hayır’ dediğini bu oranın Bahçeli’nin ‘Erdoğan-Perinçek’ kıyaslamasının ardından yüzde 95’e çıktığını söyledi.

Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’ya konuşan Oğan şunları söyledi:

AKP’deki kararsızlar da yüzde 25’i buldu.

Referandumun sonucunu hayırlı görüyorum. Ne OHAL’i ne bu hali hiçbir şey bizi durduramayacak. Bizi zorla götürüp ‘Evet’ dedirtemeyecekler.

Tek adam rejiminin bu ülkeye fayda getirmeyeceğini söylüyoruz. ‘Evet’ veya ‘Hayır’ı Erdoğan üzerinden de tartışmıyoruz. Erdoğan da bir fani.

Kötü bir başbakanlık yaptı. Hadi iyi başkanlık yapacağını düşünelim. Sonra yerine tek oy bile almamış bir yardımcısı geçecek. O gelen hastalansa, ruh hastası olsa bu deliyle nasıl uğraşacağız? Halkın yüzde 100 iradesiyle seçilmiş Meclis’i feshetmesini engelleyecek, durduracak bir mekanizma var mı? Biz sistemin garabetliğine, ucubeliğine karşı çıkıyoruz. Neresinden tutsanız elinizde kalan bir sistem.

Biz bu ülkenin tek adamın iki dudağı arasına sıkıştırılmasını istemiyoruz. Yarın kafası estiğinde Türkiye’yi Arap Birliği’ne sokacak ya da Şangay’a katacak kararnameler yayınlamasının önünde engel yok. Böyle bir sistem olur mu?

Genel Başkan Bahçeli’ye ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Oğan, Bahçeli’nin tavrını anlamak için çocukluk arkadaşlarıyla dahi görüştüğünü söyledi.

Oğan şunları söyledi:

Siyaset bilimi doktorası yaptım. Uzun yıllar Bahçeli’nin yanında bulundum. Yıllardır bu davanın içindeyim. Bahçeli’nin tavrını anlamak için çocukluk arkadaşlarıyla dahi görüştüm. Onlar da, “Eski arkadaşımız ama biz de tanıyamıyoruz” diyor.

Dolayısıyla öyle bir muamma var ki. Biz genel başkanın bir günde nasıl bu noktaya geldiğini çözemiyoruz. Bizim için 100 yılın muamması.