Ana SayfaGüncelMHP’li vekil: Telaş çok büyük, ‘Savaş var’ deyip referandumu iptal edebilirler

MHP’li vekil: Telaş çok büyük, ‘Savaş var’ deyip referandumu iptal edebilirler

HABER MERKEZİ – MHP’de parti tavrına karşılık referandumda ‘Hayır’ diyeceğini açıklayan milletvekili Yusuf Halaçoğlu, MHP seçmeninin yüzde 90’ının ‘Hayır’ dediğini ifade etti. ‘Telaş çok büyük’ diyen Halaçoğlu ayrıca “İktidar savaş bahanesiyle referandumu iptal edebilir” değerlendirmesinde de bulundu.

Referandumda ‘Hayır’ diyeceğini açıklayan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, anket sonuçlarının kötü geldiğini belirterek seçime bir hafta kala AKP’nin ‘savaş’ gerekçesiyle referandumu iptal edebileceğini öne sürdü.

Sözcü’den Özlem Gürses’e konuşan Halaçoğlu, ‘Hayır’ diyeceklere ‘terörist, şeytan, kafir’ gibi yakıştırmaların korkulardan kaynaklandığını belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

Halk ‘Evet’ de dese ‘Hayır’ da dese saygı duyacaksınız. Kendi partilerinden bir adam, Manisa’da çıkıp ne diyor: ‘Evet çıkmazsa iç savaş çıkar…’ Bu ne demek yahu? Yani ‘Hayır’ diyenleri siz yarın öldürmeye mi geleceksiniz demek? Yahu bunları 80’de ihtilal hükümeti bile yapmadı. Çok büyük telaş var, çok.

AKP’nin referandumu iptal etmesi de ihtimal dahilinde. Benim şu anda en büyük endişem bu, anketleri görüyorlar, sonuçlardan memnun değiller. Bir bakmışsınız referanduma bir hafta kala ‘Savaş var’ deyip sandığı iptal etmişler! Suriye’den niye çıkmıyoruz bir türlü? Ben en çok bundan korkuyorum.

“MHP seçmeninin yüzde 90’ı ‘hayır’ diyor”

Halaçoğlu ayrıca hem kendi partisi hem de AKP’de ‘Hayır’ diyenlerin hayli fazla olduğunu da dile getirdi, MHP seçmeninin yüzde 90’ının ‘Hayır’ dediğini ifade etti.