Ana SayfaDünyaRusya açıkladı: Suriye ordusu Bab’da IŞİD’i vurdu, kentin sınır çizgisine ulaştı

Rusya açıkladı: Suriye ordusu Bab’da IŞİD’i vurdu, kentin sınır çizgisine ulaştı

HABER MERKEZİ – Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye ordu güçlerinin Bab’da IŞİD’i vurduğunu ve Türkiye ile daha önceden kararlaştırılan sınır çizgisine ulaştığını duyurdu.

Suriye ordusu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ‘Fırat Kalkanı’ isimli operasyonundaki hedefi olan Bab’da bir IŞİD hedefini vurdu.

Açıklama, Rusya Savunma Bakanlığı’ndan geldi.

Buna göre Bab yakınlarındaki Tadif kasabasında gerçekleştirilen operasyonda 650 IŞİD’li öldürüldü, çok sayıda zırhlı araç ve askeri teçhizat ele geçirildi.

Suriye ordusunun ayrıca Rakka’ya çıkan stratejik bir yolun da kontrolünü sağladığı bildirildi.

Açıklamada Tadif’in, IŞİD’in Bab yakınlarındaki en güçlü ‘kalelerinden’ biri olduğu ve denetimi ele geçirilen yolun IŞİD’liler tarafından silah ve cephanelik alımında kullanıldığı vurgulandı.

Rusya’nın açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verildi:

Tadif’teki ilerlemenin sonucunda Suriye ordusu, Türkiye ile üzerinde mutabık kalınan ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) bulunduğu geçici sınır çizgisine ilerledi.

Kurtulmuş ‘Bab’dan çekilme’ sinyali vermişti

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin “Fırat Kalkanı” adı ile Suriye’ye yönelik operasyonunun biteceği sinyalini vermişti. Kurtulmuş, “Herhalde El Bab’la birlikte Fırat Kalkanı biter, hedeflere ulaşmış oluruz” demişti.

Bu açıklamanın ardından bugün de Bab’da bir askerin yaşamını yitirdiği haberi gelmiş, operasyonda hayatını kaybeden asker sayısı 63’e yükselmişti.




Önceki Haber
Malatya'da 'ihraç' protestosu: 31 kişi gözaltına alındı
Sonraki Haber
OHAL'de CEZAEVLERİ | Gardiyandan mahkuma: 'Ben devletim; asarım, keserim, seni öldürürüm'