Ana SayfaDünyaRusya: Kürtler Suriye görüşmelerinde masada olmalı

Rusya: Kürtler Suriye görüşmelerinde masada olmalı

HABER MERKEZİ – Rusya’nın BM Cenevre Ofisi Daimi Temsilcisi Aleksey Borodavkin, Cenevre’de ay sonunda yapılması planlanan Suriye barış görüşmelerinde Kürtlerin de masada olması gerektiği yönünde görüş belirtti.

Rusya Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi Daimi Temsilcisi Aleksey Borodavkin, Cenevre’de ay sonunda yapılması planlanan Suriye görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sputnik’in haberine göre Suriye görüşmelerinin doğrudan hükümet ve muhalefet temsilcileri arasında yapılması gerektiğini belirten Borodavkin, BM Güvenlik Konseyi’nin BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura’ya verdiği Suriyeli muhalefet heyetinin nihai listesini oluşturma yetkisini de hatırlatarak şunları söyledi:

Görüşmelerin doğrudan yapılması gerektiğine ve Kürtler de dahil olmak üzere Suriye’de barışçıl çözümden yana olan tüm siyasi güçlerin temsil edilmesi gerektiğine inanıyoruz.

Moskova, Kahire, Astana, Hmeymim ve Riyad grubu temsilcileri ile Astana’daki görüşmelere katılan silahlı grupların üyelerinin muhalefet heyetinde bulunması gerekiyor.

İlk olarak 9 Şubat’ta yapılacağı duyurulan Cenevre’deki Suriye görüşmeleri, 20 Şubat tarihine ertelenmişti.