Ana SayfaGüncelSelime Ateş’in katil eşine ‘haksız tahrik’ ve ‘iyi hal’ indirimi

Selime Ateş’in katil eşine ‘haksız tahrik’ ve ‘iyi hal’ indirimi

HABER MERKEZİ – Eşi tarafından katledilen Selime Ateş davası sonuçlandı. Müebbet hapis cezasıyla yargılanan sanık İsmet Ateş’e “haksız tahrik” ve “iyi hal” indirimi yapıldı.

Eskişehir’de telefonu açmadığı gerekçesiyle eşi tarafından katledilen Selime Ateş davasının ikinci duruşmasında karar açıklanarak sonuçlandırıldı.

Eskişehir 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık İsmet Ateş hazır bulunduruldu.

İsmet Ateş, 19 Ocak’ta yapılan ilk duruşmada “tahrik edildiği” yönündeki savunmasını tekrarladı.

Beyanda bulunan Selime Ateş’in avukatlarından Pınar Çelik Arpacı, sanığın ifadelerinin çelişkili olduğunu ve maktule sözlü-fiziki şiddet uyguladığını ifade etti.

Kararını açıklayan mahkeme, müebbet hapis cezasıyla yargılanan İsmet Ateş’in cezasını “haksız tahrik” ile 23 yıla, ardından “iyi hal” indirimiyle de cezayı 19 yıl 2 aya indirdi.

‘Mücadele etmeye devam edeceğiz’

Kararın ardından Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) ve Eskişehir Demokratik Kadın Platformu, adliye önünde açıklama yaptı.

İlk olarak konuşan avukat Pınar Çelik Arpacı, verilen cezanın yetersiz olduğunu söyledi ve “Daha faza ceza verilirse cinayetlerin önünü alabileceğimizi düşünüyoruz” dedi.

Platform adına konuşan Büşra Gündoğdu ise şunları söyledi:

Sadece 2016 yılında 328 kadın öldürüldü. Geçtiğimiz Ocak ayında ise 37 kadın öldürüldü. Kadın cinayetleri sayısı gün geçtikçe artıyor ve artmakta. Burada verilecek emsal kararlar cinayetleri önlemekte çok büyük adımlar demektir. Bizler bunun için mücadele etmeye devam edeceğiz.

Ne olmuştu?

Eskişehir’de Yeşiltepe Mahallesi 2’nci Tugay Caddesi’nde 24 Kasım 2016 tarihinde sabaha karşı İsmet Ateş eşi Selime Ateş’i bıçakla yaralamış, yaralanan kadın hastaneye kaldırılmıştı.

Selime Ateş, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılırken yolda hayatını kaybetmişti.

İsmet Ateş
Previous post
🎵 | Mark Lanegan Band'in yeni albümünden ilk şarkı paylaşıldı
Next post
10 EKİM DAVASI | Katliamdan kurtulanlar: Bombadan sonra atılan gazdan çok kişi öldü