Ana SayfaGüncelSOMA DAVASI | Savcı mütalaa vermedi, duruşma ertelendi

SOMA DAVASI | Savcı mütalaa vermedi, duruşma ertelendi

HABER MERKEZİ – Soma’da 301 madencinin yaşamını yitirdiği iş cinayeti ile ilgili görülen davanın 16’ncı duruşmasının ara kararında sanık ve avukatlarına süre verilirken, tahliye talepleri reddedildi. Dava 18 Nisan 2017 tarihine ertelendi.

Manisa’nın Soma ilçesinde 301 madencinin yaşamını yitirdiği iş cinayeti ile ilgili 6’sı tutuklu 46 kişinin yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 16’ncı duruşmasına, tutuklu ve tutuksuz sanıkların yanı sıra sanık ile müşteki avukatları katılırken, siyasi parti, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve yaşamını yitiren madencilerin aileleri izleyici olarak salonda bulundu.

Duruşmada, ilk olarak celse arasında gelen belgeler ve ek raporlar okundu.

İş cinayetine ilişkin Dokuz Eylül Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve diğer üniversitelerce hazırlanan raporlarda bilirkişi heyeti, bilirkişi raporunu yeniden tartıştırmayı gerektirecek bir olgunun bulunmadığını belirtti.

Müşteki avukat Selçuk Kozağaçlı, esas hakkındaki görüşlerine ek mahkeme heyetine yazılı bir belge sunarak sanıkların TCK’nin 83’üncü maddesi uyarınca da cezalandırılmalarını istedi.

Duruşma savcısı ise, ek rapora dair beyanda bulunmadı. Raporların ellerine geç ulaştığını kaydeden tutuklu ve tutuksuz sanıklar, savunma için ek süre talebinde bulundu. Sanık avukatları da müvekkillerine katıldıklarını ifade ederek, ek raporların bilimsel inceleme gerektirdiğini ve bu nedenle süre talep ettiklerini söyledi.

Öte yandan sanık avukatlarından Kadir Çetin, bilirkişi heyetinde bulunanların duruşmaya getirilerek dinlenmesini isteyerek, bilirkişilerin hangi tanığı dinlediklerini de açıklamalarını talep etti.

İddia makamı mütalaasını açıklamadı

Sanıkların beyanlarının mütalaaya etkili olacağından beyanlardan sonra mütalaa vereceğini söyleyen duruşma savcısı, sanıkların tutukluluk hallerinin devamı ve talep edilen ek sürenin verilmesini istedi.

Sanık avukatları müvekkillerinin tutuklu kaldıkları süre göz önünde bulundurularak tahliyelerini talep etti. Duruşmaya ara verildi.

Ara karar açıklandı

Aranın ardından mahkeme heyeti ara kararını açıkladı.

Savunma için süre isteyen sanıklar ve avukatlarına bir sonraki celseye kadar süre veren mahkeme heyeti, bilirkişilerin mahkemeye getirilmesini ise reddetti.

Savcıya esasa ilişkin mütalaasını vermek için süre verilmesine de karar veren mahkeme heyeti, kuvvetli suç şüphesi bulunması nedeniyle tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Dava 18 Nisan’a ertelendi.