Ana SayfaGüncelSur’da 12 bin seçmenin olduğu sandıklar başka yere taşındı

Sur’da 12 bin seçmenin olduğu sandıklar başka yere taşındı

HABER MERKEZİ – Diyarbakır Sur’da sokağa çıkma yasağının halen devam ettiği 6 mahalledeki 45 sandık, ‘Başkanlık’ referandumu için başka yere taşındı.

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde 6 mahallede (Cevat Yılmaz, Cevat Paşa, Dabanoğlu, Fatih Paşa, Hasırlı, Savaş) halen sokağa çıkma yasağı sürüyor.

Bu mahallerdeki 12 bin seçmenin yer aldığı 45 sandık, 16 Nisan’da yapılacak olan ‘Başkanlığı’ da içeren anayasa değişikliği referandumu için başka mahallelere nakledildi.

DHA’dan Ferit Aslan’ın haberine göre Sur İlçe Seçim Kurulu, 16 Nisan’da yapılacak referandumda söz konusu mahallerde daha önceki seçimlerde oy kullanan seçmenlerin yeni sandık yerlerini de belirledi.

Seçim Kurulu tarafından alınan karara göre, sokağa çıkma yasağının halen sürdüğü Cevat Yılmaz Mahallesi’ndeki 7, Cevat Paşa Mahallesi’ndeki 6, Dabanoğlu Mahallesi’ndeki 7, Fatih Paşa Mahallesi’ndeki 10, Hasırlı Mahallesi’ndeki 10 ve Savaş Mahallesi’ndeki 5 sandık olmak üzere toplam 45 sandık, yasağın olmadığı Sur’un diğer mahallelerinde bulunan okullar ve Behram Paşa Konağı, Sur Kaymakamlığı Aile Destek Merkezi ve Sur Zabıta Binasına taşındı.

45 sandıktaki yaklaşık 12 bin seçmen, yasağın olmadığı mahallelerde referandumda oyunu kullanması bekleniyor.