Ana SayfaÇalışma YaşamıSüt iznindeyken işten atılan bankacı açtığı davayı kazandı

Süt iznindeyken işten atılan bankacı açtığı davayı kazandı

HABER MERKEZİ – Özel bir bankada çalışırken doğum yaptığı için süt iznine çıkan bankacı Evla Fazlı, banka tarafından ‘performans yetersizliği’ gerekçesiyle işten çıkartılması üzerine açtığı işe iade davasını kazandı. Fazlı’nın işsiz kaldığı dört aylık ücretinin ve diğer haklarının ödenmesine de karar verildi.

İzmir’de bankacı olan Evla Fazlı, 2016 yılının başlarında doğum yapıp süt iznine ayrıldı.

Ancak 24 Haziran 2016 tarihinde banka şubesi süt izninde olan Fazlı’nın işine ‘performans yetersizliği’ iddiasıyla son verdi.

Bunun üzerine Fazlı, avukatı aracılığıyla İzmir 8. İş Mahkemesi’ne ‘işe iade’ davası açtı.

Evra Fazlı başarılı bir personeldi

CNN Türk’te yer alan habere göre İzmir Adliyesi 8. İş Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmaya Evla’nın avukatı ile bankanın avukatı katıldı.

Davacı tanığı Emine Gülsün Erzurumlu, şunları ifade etti:

Ben bankada 2006 yılında çalışmaya başladım. 2016 yılı Haziran ayında davacı ile aynı gün ve aynı neden ileri sürülerek iş akdim feshedildi. Evla Fazlı, başka bankadaki başarılı çalışmalarından dolayı bankaya transfer oldu. Performans nedeni ile feshi gerekçesi gerçeği yansıtmaz. Davacı 2016 yılı Ocak ayında doğum yapıp, Şubat ayından sonra işe başladı. İş yeri her üç ayda bir performans kriterlerini değiştirip çalışanlarına gönderiyordu. Evra, bu dönemde süt iznini de kullanıyordu. Hizmet akdinin feshi dışında çalıştığı banka şubesinin ya da görevinin değiştirilmesi ya da performansını artırıcı herhangi bir eğitim verilmesi gibi bir tedbire başvurulmadı. Davacı ondan önceki dönemlerde de başarılı bir personeldi.

İşe iade kararı

8. İş Mahkemesi hakimi ise tanıkları dinledikten sonra açılan davanın kabulü ile feshin geçersizliğine, davacının işe iadesine karar verdi.

Hakim ayrıca Evla Fazlı’nın işsiz kaldığı dört aylık ücretinin ve diğer haklarının ödenmesine karar verip davayı ilk celsede bitirdi.

Previous post
Guardian’dan anket: Şu anda Türkiye’de yaşamak nasıl hissettiriyor?
Next post
Bu fotoğrafla simge haline gelen Belde Bayındırlı'dan 'o an'ın hikayesi