Ana SayfaGüncelTahliye olan Ahmet Türk’ten ilk açıklama

Tahliye olan Ahmet Türk’ten ilk açıklama

HABER MERKEZİ – Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, 43 günlük tutukluluğunun ardından cezaevinden çıktı. Türk’ün ilk açıklaması, “Tahliye olduk ama sevinçli değiliz. Sorunları ortak akılla çözmenin dönemidir. Barış haricinde bir formül düşünemiyorum” oldu.

Elazığ T Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, avukatlarının Mardin Sulh Ceza Hakimliği’ne tahliye talebiyle yaptıkları başvurunun ardından tahliye edildi.

43 gün sonra Elazığ T Tipi Kapalı Cezaevi’nden çıkan Ahmet Türk’ü HDP milletvekilleri Ziya Pir, Leyla Birlik, İmam Taşçıer ve Sibel Yiğitalp, avukatları ve Mardin’den gelen yakınları tarafından karşılandı.

Cezaevi çıkışında konuşan Türk’ün ilk açıklaması şöyle:

Tahliye olduk ama sevinçli değiliz. Milletvekili arkadaşlarımız, partimizin genel başkanları, belediye eşbaşkanlarımız, hele hele aynı koğuşta kaldığımız Fırat Anlı’dan ayrılmak da kolay değil. Umut ederim ki ülkede ortak bir akıl oluşur. Bu ülkede artık ortak akılın hareket etmesi gerekir. Sorunları ortak akılla çözmenin dönemidir. Ama sonuç olarak barış haricinde bir formül düşünemiyorum.

Sağlık sorunlarım vardı. Umut ediyorum ki adalet tecelli eder ve tüm arkadaşlarımız serbest bırakılır

Türk, kendisini karşılayan milletvekilleri, partililer ve yakınları ile birlikte Mardin’e doğru yola çıktı. Türk’ü Mardin’de karşılamak isteyen yurttaşlara ise polis izin vermedi. Türk’ün evi polis ablukasına alındı.

Evinin önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türk şunları söyledi:

Bu ülkede barışın diyalogun kaçınılmaz olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Bugün genel başkanımız, milletvekili arkadaşlarımız, belediye başkanlarımız cezaevinde. Umut ediyoruz ki kısa bir sürede ortak akıl ortaya çıkar ve bu sorunların çözümünde önemli katkılar sağlanır. Türkiye’yi ve bu ülkeyi şiddet sarmalından kurtarmamız gerekir.

 

  Ahmet Türk tahliye edildi