Ana SayfaDünyaTrump’a tepki: Göçmenlerin eserleri müzeden kaldırıldı

Trump’a tepki: Göçmenlerin eserleri müzeden kaldırıldı

HABER MERKEZİ – ABD’deki The Davis Müzesi’nde sergilenen mülteci ve göçmenlere ait eserleri, Trump’ın göçmenlere yönelik politikalarını ve ‘vize yasağını’ protesto etmek amacıyla kaldırdı.

ABD’de Başkan Donald Trump’ın nüfuslarının büyük bir bölümü Müslümanlardan oluşan 7 ülkeye uyguladığı vize kısıtlamasına bir tepki de The Davis Müzesi’nden geldi.

Duvar’ın haberine göre ABD’nin Massachusetts eyaletindeki The Davis Müzesi Trump’ın göçmenlere yönelik politikalarına karşı göçmen ve mültecilere ait eserleri kaldırma kararı aldı.

Müze yetkililerinin sergiden kaldırdığı, göçmenler tarafından üretilmiş tablolar ve bronz, ahşap heykellerin müzenin yüzde 20’sini oluşturuyor.

“Göçmenlerin katkısını vurgulamaktan gurur duyuyoruz”

Bu eserler arasından en ünlüsü ise İsveç doğumlu Adolf Ulrik Wertmüller tarafından yapılan George Washington portresi.

Kaldırılan eserlerin yerine ise ‘Göçmen tarafından üretildi’ ya da ‘Göçmen tarafından bağışlandı’ yazıları yerleştirildi.

Konuya dair açıklama yapan müze müdürlerinden Lisa Fischman “Bu protesto, sanat eserlerimizdeki tartışılmaz göçmen katkısını, etkisini gösteriyor. Biz de bu yaratıcı, cömertçe katkıyı vurgulamaktan gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Donald Trump, başkanlık görevine gelir gelmez seçim vaatlerinden ‘vize yasağını’ uygulamaya koymuş ancak yasak mahkeme tarafından iptal edilmişti.

  MoMA'dan Trump'ın 'vize yasağı'na cevap: Picasso ve Matisse'in yerine 7 ülke sanatçılarının eserleri kondu