Ana SayfaGüncelTürkiye’nin eğitim sisteminde felsefe ‘fazlalık’ oldu: Atama yapılmayacak

Türkiye’nin eğitim sisteminde felsefe ‘fazlalık’ oldu: Atama yapılmayacak

HABER MERKEZİ – Milli Eğitim Bakanlığı’nın hali hazırda ‘doluluk oranları’ nedeniyle 20 farklı alanda öğretmen almayı planlamadığı, alan öğretmenliğinde en büyük ‘fazlalığın’ ise felsefe grubunda görüldüğü kaydedildi.

1 milyon öğretmen adayı atama beklerken, sadece 100 bin öğretmenin atanacağı ortaya çıktı.

2023’e kadar ise ‘ihtiyaç olmayan’ 20 öğretmenlik alanında atama yapılmayacağı öğrenildi.

Konuya ilişkin haber Hürriyet’ten Nuran Çakmakçı’ya ait.

Habere göre en çok ‘fazlalık’ ise felsefe grubu öğretmenliklerinde bulunuyor. Felsefe grubunda 1594 öğretmen, ‘ihtiyaç fazlası’ duruma düşmüş durumda.

Metal ile giyim üretim teknolojisi, Japonca, Çince gibi alanlarda da ihtiyaç fazlası var. Bunu Giyim Üretim Teknoloji öğretmenleri takip ediyor. Bu alanda da 717 öğretmen fazlası var.

Yine Metal Teknolojisi’nde 525, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri alanında ise 199 ihtiyaç dışında çalışan öğretmen olduğu görülüyor.

MEB Müsteşarı ‘Tablo çok açık’ demişti

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, 2020’li yıllara kadar öğretmen ihtiyacının 100 bin civarında olacağını tahmin ettiklerini söyleyerek söz konusu haberi doğrulamıştı:

Tablolar çok açık, öğretmen ihtiyacımız bu kadar. Biz mevcut mezun arkadaşlarımızdan, öğretmen adaylarından ve üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olacaklar arasından en uygunlarını sınavlarla aramıza dahil edeceğiz. Her yıl belli oranda, bütçeden bize ayrılan kadro oranında öğretmen istihdamına devam edeceğiz. Yeni bir durum yok ortada. Öğretmen istihdamına yönelik projeksiyonumuz bu.