Ana SayfaGüncelTutuklu HDP’li kadın vekiller: Figen kadın özgürlük mücadelesinin emekçisidir

Tutuklu HDP’li kadın vekiller: Figen kadın özgürlük mücadelesinin emekçisidir

HABER MERKEZİ – Tutuklu HDP’li kadın vekiller, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın vekilliğinin düşürülmesine ilişkin mesaj gönderdi. Mesajda, “Figen Yüksekdağ kadınların iradesidir, can yoldaşıdır” ifadelerine yer verildi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) tutuklu kadın milletvekillerinden Çağlar Demirel, Besime Konca, Selma Irmak, Nursel Aydoğan, Gülser Yıldırım ve Meral Danış Beştaş, tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın vekilliğinin düşürülmesine ilişkin mesaj gönderdi.

HDP’ye yönelik baskıların sebebinin, HDP’nin demokratik, çoğulcu, ekolojik, ilkeli ve kadın özgürlükçü siyaset anlayışı olduğunun kaydedildiği mesajın tamamı şöyle:

AKP-Saray tipi yeni faşizm, siyasi idamlara, infazlara ve katliamlara imza atmayı, tezkere halinde TBMM’de okutup yürürlüğe koymayı, bir siyasi savaş biçimi olarak topluma dayatmaya devam etmekte, HDP’yi hedef almayı sürdürmektedir. İdam, infaz, katliam sadece insanın fiziki varlığını ortadan kaldırmakla sınırlı kavramlar değildir artık.

Eş Genel Başkanımız Sayın Figen Yüksekdağ’ın milletvekilliğinin düşürülmesi, cinnet halindeki AKP-Saray faşizminin siyasi cinayetlere, katliamlara bir yenisini eklemesinden başka bir şey değildir. AKP-Saray faşizminin HDP’ye karşı geliştirdiği her türlü hukuki linç, infaz ve imha politikasının altında yatan gerçekliğin, HDP’nin demokratik, çoğulcu, ekolojik, ilkeli ve kadın özgürlükçü siyaset anlayışının başarısından duydukları korku olduğunu biliyoruz. Artık korkunun ecele faydası yok diyoruz. Yedi yirmi dört saat söyledikleri yalanlarını yalamak ile zamanını geçiren bir siyaset anlayışının iki dudağı arasından çıkan infaz etme, yok sayma, linç etme sözlerinin, kararlarının bizlerin nezdinde bir anlamı ve karşılığı yoktur.

‘HDP insanlık kalesi olarak durmaya devam edecek’

HDP gücünü, meşruluğunu, cesaretini ve moralini, demokratik siyaset ve çoğulcu özgürlüklere olan inancını, halkların, inançların, kadınların, gençlerin hakikatinden alır. Başı dik, onurlu ve vicdanlı bir siyasetin temsilcisi olan HDP bileşenleriyle milyonlarca seçmeni ve gönül verenleriyle Nemrutlaşmaya, Firavunlaşmaya, diktatörleşmeye karşı bir özgürlükler, demokrasi, barış ve insanlık kalesi olarak sağlam durmaya devam edecektir.

‘Zalimin zulmüne, kadın iradesinin düşmanlarına HAYIR’

Partimize karşı geliştirilen her türlü soykırıma karşı mücadele etmeye ve her yerde ve her koşulda devam edeceğiz. Sayın Figen Yüksekdağ Eş Genel Başkanımızdır. Cesur yürekli milyonların milletvekilidir. Figen Yüksekdağ kadınların iradesidir. Kadın özgürlük mücadelesinin emekçisidir. Kadınların can yoldaşıdır. Figen Yüksekdağ sosyalist devrimci mücadelenin direnişçisidir, örgütleyicisidir. Fabrikada, tarlada, atölyede, inşaatta çalışan işçinin, emekçinin yol arkadaşı, emek yoldaşıdır. Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ her koşulda, her türlü tekçi, cinsiyetçi ve milliyetçi zihniyete karşı dur demeyi dik durmayı, mutlaka kazanacağız demeyi bilmiştir. Bunun için diyoruz ki; başbakanlık tezkeresi olarak bir kadın meclis başkanvekili aracılığıyla okutulup işleme konularak Eş Genel Başkanımız Sayın Figen Yüksekdağ’ın milletvekilliği düşürülemez. Adı üstünde halk tarafından seçilmiştir. Milyonların vekili olarak rehine koşullarında da olsa çalışmalarını sürdüreceğini biliyoruz. Tüm kadınlara çağrımız, 8 Mart’ta 16 Nisan’da zalimin zulmüne, kadın iradesinin düşmanlarına HAYIR diyerek cevap verelim, kadın mücadelesini büyütelim.

8 Mart ruhuyla tüm kadınları selamlıyoruz.

  Milletvekilliği düşürülen Yüksekdağ'dan mesaj
  Yüksekdağ’ın vekilliği düşürüldü, ceza alan diğer HDP’liler için süreç nasıl işleyecek?
Previous post
Suriyelilere Vatandaşlık | Başbakan Yardımcısı ve İstanbul Valisi’nden farklı açıklamalar
Next post
İtalya’da ekolojik sanat projesi: Bu pil ağaç ekildikçe dolacak