Ana SayfaGüncel‘Tweet suçluları’ Atilla Taş ve Barbaros Şansal’dan mesaj

‘Tweet suçluları’ Atilla Taş ve Barbaros Şansal’dan mesaj

HABER MERKEZİ – Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Atilla Taş ve modacı Barbaros Şansal, CHP milletvekili Sertel aracılığıyla mesaj gönderdi. Modacı Barbaros Şansal cezaevinde uğradığı kötü muameleye dikkat çekip, “Şunu bilsinler ki beni yıldıramazlar, sindiremezler” dedi. Atilla Taş ise hakkında hazırlanan iddianameye ilişkin “Ben tweet suçlusuyum bu da geçer” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Atilla Sertel Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticileri, Atilla Taş ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle tutuklanan modacı Barbaros Şansal ile görüştü.

Sertel cezaevi görüşmelerini Cumhuriyet gazetesine yazdı.

Sertel’in Şansal ve Taş ile yaptığı görüşmeden getirdiği mesajlar şöyle:

Atilla Taş: Ben tweet suçlusuyum bu da geçer

Onları rahatsız eden attığım tweetlerdi. İftiranamelerle dolu iddianamelerle uğraşıyoruz. Kimi ‘kandırıldık’ dedi kurtuldu, kimi kaçtı, kimi suçunu itiraf etti kurtuldu. Bense tweet’lerden suçluyum. Bu da geçer.

Barbaros Şansal: Beni yıldıramazlar

Cürüm kötüdür; adaletsizlik daha da kötüdür. Rahmetli Özdemir Sabancı’nın katil zanlısı ile yan yana hücrelerdeyiz. Ben Sevda Sabancı’nın terzisiyim ve Sabancı’nın katili ile yan yana hücredeyim. Buraya ilk geldiğimde sözlü olarak saldırılara uğradım. Pek çok kötü sözü yan yana koyup söylediler. Ancak şunu bilsinler ki beni yıldıramazlar, sindiremezler.

Sertel, Şansal’ın Tuncay Özkan’a ise şunları yazdığını aktardı: “Ben özgürüm, siz tutuklu. Ben sözlüyüm, siz umutlu. Hâlâ evet mi? O margarin kutusuydu!”