Ana SayfaGüncelUğur Mumcu anmasına katılan gazeteci işinden oldu

Uğur Mumcu anmasına katılan gazeteci işinden oldu

HABER MERKEZİ – Uğur Mumcu’nun katledilmesinin 24’ncü yılında düzenlenen anmada basın açıklamasını okuyan gazeteci Rabia Deniz’in işine son verildi.

Evinin önünde arabasına konulan bombanın patlaması sonucu yaşamını yitiren gazeteci Uğur Mumcu, katledilmesinin 24’ncü yılında tüm Türkiye’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle anılmıştı.

Bu kapsamda Bursa’da da bir anma etkinliği gerçekleştirilmişti.

Burada düzenlenen etkinlikte hazırlanan basın açıklamasını ise Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Rabia Deniz okumuştu. Deniz, Mumcu’nun katillerinin bulunmasını istemişti.

Gazeteci Rabia Deniz bu açıklamanın ardından, çalıştığı Sönmez Medya bünyesindeki Bursa Hâkimiyet gazetesi ve ASTV’deki işinden atıldı.

Deniz’in işine son verildiğini ise ÇGD duyurdu. Konuya ilişkin bir açıklama yapan dernek, “Gazeteci Deniz’in işine son verenler suikaste ortak olmuştur” dedi.

ÇGD’nin açıklaması şu şekilde:

Uğur Mumcu’yu, bağımsız gazeteciliği, mesleğimizi savunduğu için, Mumcu’yu katleden odakların bulunmasını istediği için arkadaşımızı “suçlu” bulan, bu nedenle işine son veren anlayış basın tarihine kara leke olarak geçecektir. Sönmez medya yöneticileri, bu kararla Rabia Deniz’in işine son vermenin yanı sıra safını belli ederek, Uğur Mumcu’nun katledilmesinin karanlıkta kalmasını isteyen cephede yerini almıştır. Suikasta bu şekilde ortak olmuştur.

Bu karar Rabia Deniz için ise bir onur madalyası, bağımsız ve örgütlü gazetecilik örneği olarak anılacaktır.

Kimi medya patronlarının iktidarın hoşuna gitmek için politik nedenlerle gazeteci kıyımına yönelmesi yeni değil. Son örnek Bursa basını için yüzkarası bir uygulama olmuştur.

Unutulmasın ki Rabia Deniz yalnız değildir.