Ana SayfaBilim ve TeknolojiÜniversite öğrencisi ‘yanlışlıkla’ bomba üretti

Üniversite öğrencisi ‘yanlışlıkla’ bomba üretti

HABER MERKEZİ – İngiltere’de Bristol Üniversitesi’nde doktora öğrencisi kimya laboratuvarında başka bir şey üzerinde çalışırken ‘yanlışlıkla’ bomba üretti. Öğrencinin ürettiği bomba tipi, 2007’de Londra’da 52 kişinin öldüğü 750 kişinin yaralandığı saldırıda kullanılmıştı.

İngiltere’de Bristol Üniversitesi’nde bir doktora öğrencisi kimya laboratuvarında başka bir şey üzerine çalışırken ‘kazayla’ bomba üretti.

BBC’nin haberine göre üniversite tarafından konuya dair yapılan açıklamada, adı belirtilmeyen öğrencinin 3 Şubat’ta farkında olmadan TATP olarak bilinen Triaseton Triperoksid geliştirdiği kaydedildi.

Açıklamada, elde edilen kimyasal bileşimin patlayıcı olduğunun farkına varılmasından sonra okulun boşaltıldığı ve patlayıcının bir parkta imha edildiği belirtildi.

Bu patlayıcının 2007’de Londra’da 52 kişinin ölümüne 750 kişinin yaralanmasına neden olan saldırıda kullanılan patlamanın aynısı olduğu bildirildi.

Patlayıcının ayrıca Londra’nın yanı sıra, 2015’te Paris, geçen yıl da Brüksel’deki saldırılarda kullanılan bombaların aynısı olduğu belirtiliyor.