Ana SayfaEkolojiVegan yoğurt ve peynir nasıl elde edilir?

Vegan yoğurt ve peynir nasıl elde edilir?

HABER MERKEZİ – Hayvansal ürünler tüketmeyerek vegan beslenmeyi tercih eden Nursel Demir, bir veganın mutfağında bitkilerden nasıl yoğurt ve peynir elde edildiğini anlattı. Üstelik Demir’e göre vegan beslenme tarzı çok daha ekonomik.

Toplumda kabul edilen beslenme türlerini reddederek, sadece bitkilerden beslenmeyi tercih eden Nursel Demir, ömrünü vegan olarak sürdürmeye karar vermesiyle birlikte hayvansal ürünlerden elde edilen ürünleri bitkilerden elde etmeye yöneldi. Demir, hayvansal ürünler tüketmeme sürecini ve bir veganın mutfağını dihaber’e anlattı.

Demir, vegan olmaya karar verişini şöyle anlattı:

Daha önceden çok küçük bir çemberin içinde yaşıyordum ve sadece yaşama hakkı tanıdığım canlılar bu çembere giriyordu. Daha fazla canlıya yaşam hakkı sunmak için vegan olmaya karar verdim.

Veganlığı tercih edişinden sonra çok sevdiği yoğurt ve peyniri tüketmeye devam etmesi gerektiğini ifade eden Demir, ihtiyacı olan yoğurt ve peyniri de bitkilerden elde etmeye başladığını aktardı.

Çiğ bademden nasıl yoğurt yapılır?

Yaptığı araştırmalar sonucu badem yoğurdunu okuduğunu ifade eden Demir, çiğ bademden yoğurt elde etmeye başladığını, bir arkadaşından da kaju isimli bir bitkiden peynir yapmayı ve Hibeş isimli bir Arap sosunu öğrendiğini ifade etti.

Vegan yoğurt dediği yoğurdun yapılışını anlatan Demir, şu ifadeleri kullandı:

Çiğ bademi bir gün önceden ıslatıyorum. Ertesi gün çiğ badem iki kat şişiyor. Şişmiş çiğ bademin içine iki bardak su koyup, bir güzel karıştırıyorum. Sonra da posa ile sütü birbirinden ayırıyorum. Süt son derece sağlıklı ve besleyici bir yapıya sahip. Hemen tüketilebilir ve pasta börek de yapılabilir. Kalan posanın içine bir yemek kaşığı unu iki bardak suyun içinde muhallebi kıvamına getirip, iki kaşık da nişasta koyup posanın içine koyuyorsunuz. Sonra bir çay bardağı zeytin yağı ekleyip istediğiniz kadar limon ve tuz ekledikten sonra macun kıvamını alana kadar karıştırıyorsunuz, ortaya yoğurdumuz çıkıyor.

Kajudan vegan peynir nasıl üretilir?

Kajudan elde ettiği peyniri de anlatan Demir, şöyle devam etti:

Çiğ kajuyu bir gün önceden ıslattım. Ertesi gün kaju baya bir şişti. Sonra onun içine karabiber, biraz limon, biraz tuz ekledikten sonra karıştırdım, iyice ezdikten sonra ortaya peynir çıktı.

Demir, lahmacun ve benzeri birçok yemeği vegan mutfağında yapma şansının olduğunu belirtirken, lahmacun yemek için ete ihtiyaç olmadığını aktardı.

‘Vegan beslenme daha ekonomik’

Vegan beslenmenin maliyetli bir beslenme türü olduğuna inanıldığını belirten Demir, aksine kendisinin vegan beslenme sayesinde aylık beslenme maliyetinin de üçte iki oranında azatlığını ve vegan beslenmenin daha ekonomik olduğunu ifade etti.

Daha önceleri sinirli ve hırçın bir kişiliğe sahip olduğunu belirten Demir, vegan olmasının ardından ise olaylara yaklaşımının daha soğukkanlı daha sakin olduğunu dile getirdi.

Previous post
📸 | NASA'dan yeni gezegenler için ‘uzay turizmi posteri’
Next post
Sabahattin Ali 110 yaşında…