Ana SayfaGüncelViranşehir’de bombalı saldırı: Biri çocuk iki kişi yaşamını yitirdi

Viranşehir’de bombalı saldırı: Biri çocuk iki kişi yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Urfa’nın Viranşehir ilçesinde hakim ve savcı lojmanlarının yakınında meydana gelen patlamada iki kişi yaşamını yitirdi, 15 kişi yaralandı. Valilik yürütülen soruşturma kapsamında 26 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Urfa’nın Viranşehir ilçesi Yenişehir Mahallesi’nde bulunan hakim ve savcı lojmanlarının yakınında dün patlama meydana geldi.

Akşam saat 20.45 sularında gerçekleşen patlamada iki kişi yaşamını yitirdi.

Yaşamını yitirenlerden birinin 11 yaşındaki Ahmet Oktay Günak olduğu tespit edildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada patlamanın bomba yüklü araçla yapılan saldırı neticesinde gerçekleştiği, yaralı sayısının da 15 olduğu bildirildi.

26 kişi gözaltına alındı

Urfa Valisi Güngör Azim Tuna yaptığı açıklamada, bomba yüklü aracın Mardin’in Derik ilçesinden getirildiğinin tespit edildiğini ifade ederken, yürütülen soruşturma kapsamında 26 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Hükümetten ilk açıklama

Patlamaya ilişkin hükümet kanadından ilk açıklama ise Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan geldi.

Bozdağ Twitter hesabından “Şanlıurfa Viranşehir’de hâkim, savcı ve zabıt kâtiplerine dönük terör saldırısını, bu saldırıyı yapanları/yaptıranları şiddetle lanetliyorum” dedi, ayrıca şunları yazdı:

Bu terör saldırısı, sadece yargı görevi yapanlara değil, aynı zamanda hukuka, adalete, milletimize, devletimize ve birliğimize yapılmıştır.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Fikret Başkaya ve Selahattin Demirtaş'ın 'özgürlük-tutsaklık' mektuplaşması
Sonraki Haber
Limon Festivali: Narenciyeye sihirli dokunuş