Ana SayfaGüncelYeryüzü Cafe’de Yeşim Ustaoğlu filmleri gösterimi

Yeryüzü Cafe’de Yeşim Ustaoğlu filmleri gösterimi

HABER MERKEZİ – Yeryüzü Cafe’de sinema günleri bu akşam yönetmen Yeşim Ustaoğlu’nun ‘Güneşe Yolculuk’ filmi ile sürüyor.

‘Yeryüzü Sinema Günleri’ kapsamında bu ay başarılı yönetmen Yeşim Ustaoğlu’nun filmleri gösterilecek.

Kadınlar, Yeryüzü Cafe’de 3 Şubat Cuma (bu akşam) akşamı saat 19:30’da ‘Güneşe Yolculuk’ filmini izleyecek.

Yeryüzü Kadınları tarafından düzenlenen etkinlik, 10 Şubat Cuma akşamı 19:30’da ‘Bulutları Beklerken’ filmi ile devam edecek.

Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek etkinliğe tüm kadınlar davetli.

Güneşe Yolculuk 

Film, İstanbul’da yaşam mücadelesi veren ‘batılı’ Mehmet ve ‘doğulu’ Berzan’ın keşisen hikayesi ve dostluğuna odaklanıyor. Film, faili meçhul cinayetlerin ve baskının arttığı 1990’lar yılına iki gencin hayatı üzerinden ışık tutuyor. ‘Gübeşe Yolculuk’,  gençlerin geleceğe dönük hayallerinin, baskı mekanizması haline dönüşen devletin acımasızlığı ile nasıl sönümlendiğine dair  bir tanıklık niteliğinde.

Yeşim ustaoğlu

Usta yönetmen Yeşim Ustaoğlu sinemaya ilk olarak “Bir Anı Yakalamak” (1984), “Magnafantagna” (1987), “Düet” (1990),“Otel” (1992) gibi ödüllü kısa filmler ile başladı.

Ustaoğlu ardından yönettiği ilk uzun metrajlı ‘İz’ filmi (1994) ile Nurnberg, Moskova ve Göteburg film festivalleri dahil olmak üzere dünyanın çeşitli festivallerinde gösterildi ve İstanbul Film Festivali’nde En İyi Film seçildi.

Yönetmenin daha sonra çektiği “Güneşe Yolculuk” (1999) filmi Berlin’de En İyi Avrupa Filmi Ödülü ve Barış Ödülü’nün yanı sıra, İstanbul Film Festivali’nde En İyi Film, En İyi Yönetmen, FIPRESCI Ödülü ve Seyirci Ödülü’nü kazandı.

Ustaoğlu’nun diğer filmleri: Sırtlarındaki Hayat, Bulutları Beklerken, Pandora’nın Kutusu, Araf, Tereddüt.


Adres: Karakolhane Cad. Recaizade Sok. No:67 Yeldeğirmeni/ Kadıköy-İstanbul